Nedjelja, 09 Prosinac 2018 12:34

“S pjesmom u susret Božiću”

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ODRŽAN 9. BOŽIĆNI KONCERT I ETNO REVIJA U ORGANIZACIJI KUD-A BERDA IZ BRESTOVCA - 

POŽEGA – U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Berda iz Brestovca i Osnovne škole Dragutina Lermana održana je deveta po redu manifestacija “S pjesmom u susret Božiću”. Na početku su sve prisutne u sportskoj dvorani osnovne škole pozdravili predsjednica KUD-a Danijela Bidlo te predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac.

Uz pjevačke i plesne skupine KUD Berda, u cjelovečernjom programu nastupili su članovi dramsko-recitatorske skupine brestovačke osnovne škole, tamburaški orkestar „Sedam lipih“ i vokalni solist Adrian Ružić koji je i idejni osnivač orkestra, vokalni solisti Benjamin Poletto, Dorotea Markanjević, Marko Poletto i Noa Tomić uz pratnju tamburaškog orkestra KUD-a Berda.

U ovom predblagdanskom ozračju, kada smo svi u iščekivanju najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića sudionici manifestacije proveli su nas putem božićnih pučkih napjeva i plesova, te i nešto suvremenijih skladbi kroz cijelu Lijepu našu i šire podsjećajući nas tako na radost božićnog slavlja uz želju da svjetlost Božića uđe u svaki dom.

Organizirana je i prigodna etno modna revija na kojoj se predstavila Obrtnička škola iz Požege sa novim modelima koji su plijenili pozornost brojne publike, a na modnoj reviji svoje modne korake pokazali su i mladi članovi KUD-a Berda te su zaslužili najveći pljesak mnogobrojne publike.

Na kraju programa najmlađe je darivao Sveti Nikola.