Nedjelja, 02 Prosinac 2018 13:09

Zapaljena prva adventska svijeća ispred požeške katedrale

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČEO ADVENT U POŽEGI - 

POŽEGA – U organizaciji Grada Požege, TZ Grada Požege i Požeške biskupije ususret Božiću,  početak Došašća i ove je godine u Požegi obilježen svečano, na prostoru ispred katedrale na Trgu sv. Terezije Avilske. Nakon svete Mise obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, predvodio je Dejan Ilić, župni vikar u Župi sv. Terezije Avilske, uz prigodne pjesme u izvođenju  katedralnog zbora.

- Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva se većom. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Ovo svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova – rekao je u prigodi paljenja prve adventske svijeće vlč. Dejan Ilić, katedralni župni vikar pozivajući građane i na paljenje druge adventske svijeće sljedeće subote.

- Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama. Ta nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svog života i budemo blagoslov drugima – zaključio je vlč. Ilić u svečanoj prigodi paljenja prve adventske svijeće.

Program obilježavanja Adventa u Požegi nastavlja se danas Čarolijom božićne večeri u ŠD Tomislav Pirc od 17 sati u organizaciji Požeških mažoretkinja. Kao poklon mažoretkinja s ljubavlju svome gradu ulaz je i ove godine besplatan.