Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 28 Studeni 2018 13:52

100. rođendan gospođe Katarine Berglaz

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOM SOCIJALNE SKRBI ZA STARIJE I NEMOĆNE "MARINO SELO - 

U veseloj atmosferi Doma socijalne skrbi za starije i nemoćne "Marino selo", lipički gradonačelnik Vinko Kasana pridružio se proslavi 100. rođendana gospođe Katarine Berglaz

MARINO SELO - Najstarija stanovnica Doma socijalne skrbi za starije i nemoćne "Marino selo", gospođa Katarina Berglaz, odnosno baka Kata kako ju zovu, proslavila je u nedjelju 24. studenoga stoti rođendan u društvu članova svoje obitelji te korisnika i djelatnika Doma, a slavlju su prisustvovali i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac Danijela Kiš te gradonačelnik Lipika Vinko Kasana koji je vitalnoj stogodišnjakinji uz buket cvijeća i prigodni poklon čestitao rođendan i poželio dobro zdravlje.

Katarina Berglaz (djevojački Čop) rođena je pred sam kraj Prvog svjetskog rata, točnije 9. studenoga 1918. godine u Marinom Selu. Školovala se u rodnom mjestu, a nakon udaje otišla je živjeti u Zagreb gdje je sve do prije par godina živjela u domu svojeg nećaka i njegove obitelji. Korisnica je Doma u Marinom Selu četiri i pol godine.

Izvor: Compas

Galerija slika