Nedjelja, 11 Studeni 2018 11:13

Još jednom upozorenje svim vozačima: „Ako piješ ne vozi“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PU POŽEŠKO SLAVONSKA PROVODI AKCIJU USMJERENU NA NADZOR ALKOHOLIZIRANOSTI SUDIONIKA U PROMETU - 

Povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, koji su konzumirali alkoholna pića, od 9. do 11. studenog 2018. godine policijski službenici pojačano nadziru i sankcioniraju takve vozače, koji su pod utjecajem alkohola.

Na koji način postupaju policijski službenici u nadzoru vozača imali su priliku vidjeti novinari kojima je bilo omogućeno biti s policijskom ophodnjom kojima su u nadzor došli nadređeni rukovoditelji, voditeljica Službe policije Ivana Radić i voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Zvonimir Lukačević.

- Kao i svake godine imamo pojačanu kontrolu vozača tijekom proslava Martinja širom Požeštine. Kontrolirat ćemo vozače na svim lokacijama koje su se do sada pokazale bitne i na kojima smo imali učestale prometne nesreće ili učestalo kršenje prometnih propisa. Što se tiče kazni, one se kreću od 700 do 15 tisuća kuna. Za recidiviste Sud može izreći i kaznu zatvora do 60 dana, a uz novčanu kaznu izriče se i zaštitna mjera upravljanja vozilom od jednog mjeseca do petnaest mjeseci. Neki sudionici zbog velike koncentracije alkohola završe i na triježnjenju u prostorijama policije – rekla je voditeljica Službe policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Ivana Radić pozivajući sve one koji su konzumirali veću količinu alkohola da ne sjedaju za upravljač vozila.

Matias Šulc, kojeg su nadzirali policijski službenici bio je podvrgnut alkotestiranju. Nije imao nedozvoljenu koncentraciju alkohola i kaže da nikada s tim nije niti imao problema kao niti s nekim drugim ozbiljnijim prekršajem posebno u situaciji kada su s njim u vozilu supruga i dijete.

- Nastojim se držati propisa kako ne bi imao problema i bio prisiljen plaćati nepotrebne kazne – dodao je Matija.

- Evo vraćam se s terena. Problema s policijom nemam. Držim se propisa jer je tako najbolje i onda znam da mi je vozačka uvijek u džepu, da ju nitko neće oduzeti – rekao nam je Josip Ciganović koji je također bio podvrgnut alkotestiranju na kojem se pokazala dopuštena koncentracija alkohola.

Vraćajući se s nastave na kojoj je bila na požeškom Veleučilištu Mirjana Horvat iz Našica nije mogla izbjeći nadzor policijskih službenika. Podvrgnuta je alkotestiranju nakon kojeg su se na uređaju pojavile samo nule.

- U zadnje vrijeme me često zaustavlja policija, ali uvijek sam ispravna jer se držim propisa. Inače ne konzumiram alkohol i nisam imala razloga za zabrinutost prije puhanja – rekla nam je kroz smiješak Mirjana.

Mihael Miletić iz Rajsavca vozač je dvije godine i do sada ga nikad nije zaustavila policija. I on je bio podvrgnut alkotestiranju – na uređaju su se samo pokazale nule.

Policijski službenici nakon izvršenog nadzora dijelili su i poklone - miris za vozilo na kojemu je znak upozorenja „Ako piješ ne vozi“.