Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Listopad 2018 13:03

Svoju zahvalnost učenici izrazili darivajući krušnim proizvodima Caritas

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OSNOVNA ŠKOLA ANTUNA KANIŽLIĆA OBILJEŽILA DAN KRUHA -

POŽEGA – Tradicionalno učenici i učitelji OŠ Antuna Kanižlića već petu godinu obilježavaju Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Cijela priredba održana je u školskom dvorištu, a uz učenike gostovali su i brojni roditelji.

- Dane kruha obilježavaju sva razredna odjeljenja naše škole, svako odjeljenje ima svoj štand na koji izlažu sve ono što su uradili na nastavi i sa svojim mamama i bakama kod kuće. Brojni su to krušni proizvodi, slastice i slani proizvodi te ostali plodovi koje nam daje zemlja u jesen. Priredili smo i malu priredbu koju izvode učenici viših razreda. Nakon priredbe priređen je blagoslov hrane i zajedničko objedovanje. Dio krušnih proizvoda i ove godine odvojili smo za Caritas i za njihove korisnike kojima oni osiguravaju objed – istakla je koordinatorica projekta Elvira Baričevac, učiteljica 2. razreda, te dodala da će sutra svoju priredbu izvesti i korisnicima Doma umirovljenika Požega.

Na brojnim stolovima je bilo puno pravih kreacija slatkih i slanih slastica, puno krušnih proizvoda, bezbroj vrsta kiflica i neobičnih kruhova.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika