Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 14 Listopad 2012 19:23

Ima još mjesta za upis djece

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NOVI POŽEŠKI DJEČJI VRTIĆ ŠARENI SVIJET -

POŽEGA – Prije nekoliko mjeseci svoja vrata za mališane otvorio je novi Dječji vrtić Šareni svijet u Frankopanskoj ulici. Vrlo moderno opremljen vrtić sa mladim osobljem ubrzo je primio i male korisnike a prvi puta smo vidjeli i jedan javni nastup djece u sklopu Dječjeg tjedna.

PA053223- U našem vrtiću djeca mogu dobiti cjelodnevni boravak od 6 sati ujutro do 16,30 sati. To je cjelodnevna briga za djecu, sa četiri obroka dnevno, od doručka, kasnije voćni obrok, ručak i užina. Imamo mješovitu jasličku skupinu od jedne godine do tri godine živote djece. U mješovitoj vrtićkoj skupini imamo djecu od četiri godine do polaska u školu. Ukupno u jasličkoj skupini možemo primiti desetoro djece, a u vrtičkoj skupini preko dvadeset. Za ovu stariju skupinu imamo organizirano učenje stranih jezika, njemačkog i engleskog i cijeli program predškole, tzv. male škole prije polaska u osnovnu školu – pojašnjava Renata Crnković, vlasnica i ravnateljica vrtića, koja ističe da je zadovoljna sa radom vrtića, iako je svaki početak težak. PA053225

- To je bila moja želja i ja sam je ispunila, zajedno sa svojih šest zaposlenika koji rade u vrtiću. Mi za sada radimo po novim standardima koji će se tek postati obvezni, posebno što se tiče zdrave prehrane djece i standarda kvadrata prostora u kojima djeca borave. Kako imamo još slobodnih mjesta u vrtiću pozivam roditelje da svoju djecu dovedu kod nas. Kao i u ostalim gradskim vrtićima dio cijene smještaja djece snosi grad Požega ili susjedne općine ako je djece izvan područja grada Požege. Posebno dobro bi bilo upisati djecu koja će uskoro u školu da se bolje prilagode i socijaliziraju boravku s djecom, a poslije ne moraju ići u obveznu malu školu – kaže Renata i očekuje još mališana kojima priprema zajedno sa mladim tetama u vrtiću ugodan boravak, mnogo igre, brojne edukacijske igre i bezbrižan rad za njihove roditelje jer dijete je na sigurnom, što je najvažnije.