Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 04 Listopad 2018 10:58

Nastupilo 10 zborova Matica umirovljenika

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

17. GLAZBENI SUSRETI UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Dvorana Restorana Sara Babin vir bila je puna posjetitelja i sudionika 17. Glazbenih susreta umirovljenika Požeško-slavonske županije koja je održana pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i domaćinstvom Matice umirovljenika općine Velika. Susrete organizira Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije kao jednu od svojih aktivnosti, a na susretima su sudjelovale svih 10 Matica umirovljenika županije. Sve sudionike i goste odmah na početku pozdravio je predsjednik županijske MU Ivan Ronta.

Susrete je otvorila Pjevačka skupina „Ledena berba“ Matice umirovljenika Velika koja je izvela himnu, a kasnije u natjecanju i tri vlastite pjesme kojih je autor njihov voditelj Konrad Katić. - Dugo nisam čuo ovako srčano izvođenje naše himne, a vi pokazujete dobre aktivnosti čak i suradnjom s mladima pa je to spoj mladosti i iskustva - kazao je u pozdravnoj riječi u ime domaćina načelnik općine Velika Vlado Boban, te pohvalio rad umirovljenika svoga kraja.  

Susrete, na kojima je nastupilo u 10 zborova više od 180 izvođača, prigodnim je riječima ispred pokrovitelja otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti, Vedran Neferović: - Ova lijepa manifestacija pokazuje da je aktivnost umirovljenika i dalje prisutna iako ste u trećem životnom dobu.

Pjevački zbor Matice umirovljenika Kaptol nastupio je zajedno s Tamburaškim orkestrom OŠ Vilima Korajca Kaptol, a nastup je pripremila voditeljica, prof. Ana Šmitpeter. Nastupili su zborovi MU Vetovo, voditeljica Irena Begović, MU Kutjevo, voditelj Franjo Krsnik, MU Požega voditeljica Ela Vrbanić, MU Jakšić, voditelj Antun Kovačić, MU Orljava-Brestovac, voditelj Vlado Grgić, MU Pleternica, voditeljica Ana Vinković, MU Pakrac-Lipik, voditelj Đuka Ivanović i MU Čaglin, voditeljica Reza Kukić. Svaka skupina je izvela tri pjesme po vlastitom izboru.

Nakon uručenja Zahvalnica za sve sudionike, pokrovitelje i sponzore, susrete je zatvorio u ime domaćina, načelnik općine Velika Vlado Boban. Vrijeme do ručka upotpunio je nastup mladih tamburašica „Liberta“ iz Kaptola, a nakon ručka uz druženje bilo je i pjesme i plesa uz svirku na klavijaturama Konrada Katića. Sve uvijek završi s obveznim bećarcima, tarabanom i kukunješćem, kada se zaboravi na godine i bolesne noge. Zlatne godine uvijek pokažu da još mogu.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika