Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 10:50

Oko dvije tisuće gostiju okupilo se na velikoj proslavi u Kuzmici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽENA 50. OBLJETNICA OD OSNUTKA ŽUPE SV. KUZME I DAMJANA -

KUZMICA - Mnogima će ostati u dubokom sjećanju velika fešta u Kuzmici u prigodi obilježavanja 50. obljetnice od osnutka župe sv. Kuzme i Damjana na kojoj se okupilo gotovo dvije tisuće tamošnjih župljana i njihovih gostiju.

Uz goste i uzvanike, među kojima su između ostalih bili, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, njen zamjenik Domagoj Katić, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića u osobi Ivice Mikulića iz Požege i dr. bili su nazočni i brojni članovi kulturno-umjetničkih društava koji su svojim nastupom dali svoj doprinos ljepoti obilježavanja hvalevrijedne obljetnice.

U Župnom uredu mjesni kuzmički župnik vlč. mr. Ivica Bošnjak primio je goste koji su dali svoj veliki doprinos kako bi se dostojno obilježila 50. obljetnica župe, gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić, njenog zamjenika Domagoja Katića te izaslanika gradonačelnika grada Zagreba Ivicu Mikulića, nakon čega su svi oni zajedno u nazočnosti predsjednika Mjesnog odbora Kuzmica Zdravka Novaka popratili povorku u kojoj su sudjelovali KUD-ovi od Područne škole do nogometnog igrališta.

Prije nastupa KUD-ova na pozornici sve je nazočne pozdravio, u ulozi domaćina, kuzmički župnik vlč. Ivica Bošnjak pun emocija naglasivši kako ispred sebe vidi prelijepu sliku, bojne goste i uzvanike koji su došli uveličati slavlje.

- Ideja za obilježavanje ove obljetnice krenula je još prošle godine, a još snažnije ovog ljeta. Bili smo u strahu i dvoumici trebamo li se upuštati u ovakvo obilježavanje obljetnice naše župe. I kao što vidite pokazalo se da kad se ruke slože da se sve može. Osnovni i glavni nam je cilj zajedništvo i to u onom vremenu kada se povlačimo u sebe što ne bi trebali jer je ovo zajedništvo blagoslov naše župe koja živi u zajednici. Zahvaljujem svim župljanima i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u ovom obilježavanju. Zahvaljujem i svim sponzorima koji su nam u ovom također pomogli da se sastanemo na dostojanstven način na ovom mjestu. Posebno se zahvaljujem gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić jer da nije nje teško da bi se ova proslava i održala – rekao je kuzmički župnik Ivica Bošnjak u pozdravnom govoru.

Pozdravne riječi župljanima kuzmičke župe i svim gostima uputila je i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je naglasila kako je u obilježavanju visokog jubileja najvažnije zajedništvo.

U nastavku programa nastupili su kulturno-umjetnička društva, KUD “Orljavica” Kuzmica, KUD “Slavonija” Jakšić, KUD “Orljava” Pleternica, Tamburaši KUD-a “Poljadija” Grabarje De Gotho, KUD “Svilenka” Buk, KUD “Rama” Pleternica i KUD ” Požeška dolina” Požega, a kao gosti večeri nastupio je Tamburaški sastav Bisernica koji je upriličio pravu feštu uz pjesmu, igru i ples.

Za sve je goste bila upriličena i zakuska, pečeni vol s prilozima i piće u izobilju. Nitko nije ostao niti gladan niti žedan.

Tekst/foto: D.K.