Nedjelja, 26 Kolovoz 2018 10:49

Natjecali se u 6 sportova i družili uz pečeno june na ražnju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

21. RADNIČKE SPORTSKE IGRE TVRTKE KUTJEVO D.D.

OVČARE - NezavisnI sindikat radnika u proizvodnji hrane i pića Kutjeva d.d. organizirao je, ali i održao jedne od rijetkih radničkih manifestacija, Radničke sportske igre zaposlenika, ove godine 21. po redu. Igre su održane na sportskim terenima u Ovčarama, gdje Kutjevo d.d. ima svoje pogone, Radnu jedinicu Ratarstvo i najveći dio mehanizacije za obrađivanje poljoprivrednih površina. Odazvali su se brojni radnici zaposleni Kutjeva d.d. ali i povezanih društava, od Božjakovine do Đakova. Gosti su ove godine bili zaposlenici Belja koji su također članovi Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića.

Uz terene je postavljena i izložba moćnih najnovijih traktora John deere koji su nabavljeni u posljednjih godinu dana. Dobrodošlicu su svim uzvanicima poželjeli sindikalisti Željko Jurić i Vinko Jušić. Pozdravne riječi je uputio i predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo u svoje ime i vlasnika Envera i Maksima Moralića.

- Puno toga smo upravo s ovoga mjesta prošle godine najavili i obećali, a s ponosom mogu reći danas, gotovo sve najavljeno i odradili te obećano izvršili, od višemilijunskih investicija u sve naše proizvodnje do povećanja plaća djelatnicima na nerukovodećim radnim mjestima. Tu nećemo i ne smijemo stati već s takvom politikom nastavljamo i dalje. Najveći doprinos svemu tome, a posebno poslovnom uspjehu i izvrsnosti Kutjeva d.d. i naših povezanih društava dali ste upravo vi, naši radnici. Sve vas istaknuo bih kao naš najbitniji, najvažniji i najosjetljiviji resurs i na sve vas morat ćemo obratiti posebnu pažnju i staviti poseban naglasak u budućnosti. korporativne i društvene vrijednosti koje Kutjevo ugrađuje u svakodnevno poslovanje u sebi uključuju ne samo poslovni uspjeh nego i brigu za naše radnike čime želimo učvrstiti svoju poziciju tvrtke poželjne za rad i profesionalni razvoj svojih radnika, jedan od dokaza tome su i ove radničke sportske igre, čiju tradiciju na ovim prostorima još jedino njeguju i ne dozvoljavaju da padnu u zaborav radnici Kutjeva d.d. – rekao je Josip Ređo dodajući kako je posebno ponosan na 100-tinjak novozaposlenih mladih ljudi unazad godinu i pol dana.

- Ogromna odgovornost i imperativ postavlja se pred sve nas da te mlade ljude zadržimo i vaš utjecaj na njih bit će od presudne važnosti. Zadaća nam je učiniti ovu tvrtku najboljim mjestom za rad, usaditi tim mladim ljudima osjećaj za poslovnu i društvenu odgovornost jer svi oni će, kroz godine svoga profesionalnog razvoja i usavršavanja biti temelj daljnjeg razvoja i opstojnosti, kako Kutjeva d.d. tako i sredine i okruženja u kojem žive i rade – nastavio je Ređo naglašavajući kako se nikad više ne smije dozvoliti da niti jedna naša radnica ili radnik puste suzu gledajući kako im djeca nakon višegodišnjeg školovanja i odricanja, na kolodvorima pune autobuse prema zapadnoeuropskim i drugim zemljama. - Mi moramo stvarati radna mjesta, za naše mlade, moramo im stvarati uvjete za rad, moramo stvarati temelje za buduće generacije koje dolaze – zaključio je Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

Tijekom sportskih igara upriličena su natjecanja u malom nogometu, kuglanju i beli za muške, odbojci mješovite ekipe te pikadu i beli za žene.
Za sve uzvanike priređene su tradicionalne delicije, posebice ona poznata, pečeno june koje je bilo teško gotovo 400 kilograma uz pečene odojke, slavonske kobasice uz obilje pića i napitaka, posebno vrhunskog vina iz vlastite proizvodnje Kutjeva d.d..