Petak, 06 Srpanj 2018 09:26

Stare i autohtone recepte „Sunce na prozorčiću“ snimalo u restoranu Krčme „Zlatni lug“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DONJI EMOVCI – Ekipa radio emisije 2. programa HTV-a iz ljetnog serijala emisija „Sunce na prozorčiću“ snimala je pet starih i autohtonih recepata jela koja se mogu naći na meniju u restoranu Krčme Zlatni lug. Recepte koje je ispričao glavni kuhar Marijan Bek slušatelji će na drugom programu moći slušati sljedeći tjedan svaki dan u jutarnjem programu. Sve su to recepti starih, tradicionalnih i autohtonih jela, koja se sve više vraćaju na slavonski stol, te postaju redovna jela u ponudi Krčme Zlatni lug.

- Primijetili smo da gosti koji dolaze, posebno iz drugih i daljih krajeva žele probati nešto novo, u biti staro, žele neke druge okuse, žele ne više standardna jela koje svi imaju u ponudi, nego nešto drugačije. Naša kuhinja je odlična i ima vrlo mnogo pravih i izvrsnih specijaliteta, koja trebamo samo vratiti na naš stol, a naši turisti i gosti to rado prihvaćaju - istakao je glavni kuhar Marijan Bek.

S cijelim turističkim kompleksom, izletištima, sportskim terenima, gaterima u kojima se uzgaja divljač, domaća stoka, crna slavonska svinja, govedo slavonski podolac, biljna poljoprivredna proizvodnja, koje kasnije postaje osnova za namirnice u restoranu, upoznao je Thomas Heinz Pandžić, vlasnik i pokretač cijele turističke priče. Turističko imanje Zlatni lug danas se prostire na 70 ha i ima niz turističkih sadržaja, a očekuje se završetak i velikog jezera za kupanje.

Uz Restoran Zlatni lug ima i smještajne kapacitete u tri objekta s preko 50 ležaja, a gosti na usluzi uz vinski podrum imaju i bazen te dječje igralište. S ugostiteljskim sadržajima upoznao nas je voditelj turizma i ugostiteljstva Leo Pandžić.

Ekipa „Sunca na prozorčići“ predvođena legendarnim voditeljima Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem imala je priliku na kraju u osobno probati specijalitete o kojima će sve saznati slušatelji kroz pet dana sljedećeg tjedna.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska