Utorak, 03 Srpanj 2018 18:44

„Sunce na prozorčiću“ emitira se uživo iz Požeštine četvrtak, petak i subotu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

„POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE“ DOMAĆINI TRODNEVNE EMISIJE „LJETO NA DRUGOM“ HRVATSKOG RADIJA -

POŽEGA - Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega u suradnji s HRT - 2. Program hrvatskog radija domaćin je vrlo popularnoj emisiji „Sunce na prozorčiću“ koja je nastavak u ljetno-turističkom serijalu „Ljeto na drugom“. Emisiju vode odlični i popularni voditelji Mirko Fodor i Andro Tomović. Emisija će se emitirati u živo, u četvrtak 5., petak 6. i subotu 7. srpnja iz tri grada i tri restorana u Kutjevu, Požegi i Pleternici. Program ide u živo cijelo dopodne sa brojnim sugovornicima i gostima emisije od 10 do 14 sati. Gostovat će čelnici županije, gradova, voditelji restorana, glavni kuhari, direktorice turističkih zajednica, predstavnici KUD-ova, društava i udruga, tamburaški sastavi, predstavnici OPG-ova proizvođača autohtone hrane, kulenari, poznati proizvođači vina i vinarije, kulturni i sportski djelatnici i turistički objekti i destinacije.

To je vrlo slušana mozaična emisija koja se sluša na preko 70 frekvencija na cijelom području RH, dijelovima BiH, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije. „Sunce na prozorčiću“ idealan je prikaz kulture, tradicije, sporta, gastronomije, gospodarstva i turizma Požeško-slavonske županije, a posebno će biti promocija triju gardova Požeštine i na vrlo privlačan i ležeran način prezentirati vrlo širokom auditoriju.

- Za nas iz Udruge za baštinu, kulturu i tradiciju „Požeški čuvari baštine“ ovo je veliko priznanje za naš rad i brojne manifestacije koje organiziramo na području Požeštine zajedno s našim tjednikom Kronika požeško-slavonska. Sada ćemo moći široj javnosti hrvatske i dalje predstaviti naše gastro, etno i eno manifestacije, od Švarglijade, Festivala kulenove seke, Sajma antikviteta, Sarmijade, Otvorenog prvenstva u roštiljanju Gril Slavonica, Festivala slanine i vina, Požeške kulenijade, Etno susreta Požeštine, Olimpijade starih sportova i svakako jedne od manifestacija koja privlači najviše posjetitelja Čvarkijade. Naravno da poticani upravo od stanovnika cijele Požeštine koji se rado i u velikom broju odazivaju na sve naše manifestacije, a već sve više od gostiju i izvan naše županije i izvan naše Hrvatske, pripremamo još neke manifestacije. Podršku dobivamo od naše regionalne i lokalne samouprave, od brojnih gospodarskih subjekata s kojima uspješno radimo niz godina, a svakako ćemo nastaviti i dalje. I ova emisija dat će još samo jedan vjetar u leđa nama iz Požeških čuvara baštine, a bolje ćemo predstaviti i niz naših gradova, njihovih razvojnih planova u turizmu, njihovih voditelja turističkih zajednica i predstaviti i njihove manifestacije – istakao je predsjednik Udruge Vladimir Protić koji je u goste kao sugovornike pozvao još mnogo sudionika.

Osim što se svaki dan emisija emitira iz drugog grada, studio će biti smješten u jednom od naših poznatih restorana, u Kutjevu u Restoranu Schon blick, u Požegi u restoranu Hotela Grgin Dol, a u Pleternici u Etno kući Bello. Osim prezentacije samog objekta u emisiji će se kuhati i neko od autohtonih jela i najboljeg predstavnika restorana, a o receptu, pripremi i samom spravljanju govorit će glavni kuhari. Uvijek će se nastojati sljubiti i najbolje vino uz jelo, koje će uraditi netko od lokalnih vinara i vinarija. Emisija će ugostiti i proizvođače s naših OPG-a, koji proizvode najbolju i ekološki prihvatljivu hranu, domaće slavonske suhomesnate delicije, ali i kulturne djelatnike, glazbenike, kulturno umjetnička društva i članove vrijednih udruga s područja Požeštine.