Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Lipanj 2018 14:50

Posljednji poziv najboljim kulenarima kontinentalne Hrvatske na 38. Kulenijadu Požega 2018.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NAJSTARIJA HRVATSKA KULENIJADA U POŽEGI OČEKUJE VELIKI BROJ UZORAKA KULENA NA OCJENJIVANJU KVALITETE  -

POŽEGA - Prva i Najstarija hrvatska Kulenijada, 38. Kulenijada Požega 2018. očekuje vas 29. lipnja (petak) iza 15 sati. Na požeškoj kulenijadi očekuje se ove godine veliki broj uzoraka, kulenara iz svih krajeva, koje treba donijeti u Krčmu Zlatni lug u Donjim Emovcima. Ove godine uz Turističku zajednicu grada Požege u organizaciju uključila se i Udruga Požeški čuvari baštine, a sve se održava pod pokroviteljstvom grada Požege.

Kulene će ocjenjivati stručna ocjenjivačka komisija, a za najbolje je organizator pripremio vrijedne nagrade. Za šampiona Kulenijade Požega 2018. požeški gradonačelnik Darko Puljašić osobno će uručiti novčanu nagradu u vrijednosti 3.000 kuna. Najboljima će biti uručene zlatne, srebrne i brončane plakete.

Nakon 20 sati kulenare očekuje druženje uz svečanu večeru i zabavu uz glazbeni sastav City band. Svi kulenari na druženje mogu dovesti i jednog člana obitelji, a na druženju uz kulenare očekuju se i požeški gradski čelnici te požeški gospodarstvenici.

U subotu 30. lipnja u Pješačkoj zoni organizira se po 11. puta Sajam antikviteta u Požegi od 9 sati, a od 11 sati prikaz žetvenih svečanosti KUD-a Požeška dolina koji će prikazati običaj kraja žetve pšenice kada se zapravo prvi puta jeo kulen i pilo šiljer vino. Za građanstvo je pripremljena degustacija nagrađenih kulena i degustacija šiljer vina Vinarije Krauthaker. Sve će ponovno u pješačkoj zoni zabavljati City band, a Požežanima će biti na raspolaganju 40 štandova izlagača i prodavača antikviteta i etno sajma.