Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 12:12

Predstavljena knjiga „Himalajski dnevnik“ autora Hrvoja Rupčića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI POŽEGA -

POŽEGA - U 120-oj obljetnici postojanja Društva, pročelnica Sekcije "Zagreb" HPD-a „Sokolovac“ Požega, Ivana Šljerić organizirala je predstavljanje knjige „Himalajski dnevnik“ autora Hrvoja Rupčića, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

U prepunoj knjižnici Hrvoje je prisutnim članovima planinarskih društava i ljubitelja prirode, od kojih su neki došli iz Našica, govorio o ekspediciji „Vlaji na Himalaji“, i o usponu na 6.476 metara visoki Mera Peak.

U sklopu predavanja Hrvoje je prisutnim pokazao i pregršt lijepih fotografija te prepričao neka zanimljivosti.

Na pripremnom izletu na Triglav cepin mu je posudio legendarni hrvatski visokogorac Stipe Božić, a jedna od zanimljivosti koja ga je fascinirala je da se i na visinama između 4.500 i 5.000 metara može vidjeti zelenilo i cvijeće, a već par stotina metara dalje nailazi se na krš i golet.

Kako je bilo na predavanju može se vidjeti i po slikama koje u ovom slučaju govore i više od tisuću riječi, a koliko su prisutni bili zadovoljni predavanjem vidjelo se po dugom i gromoglasnom pljesku.

Nakon predavanja prisutni su mogli kupiti knjigu „Himalajski dnevnik“ po promotivnoj cijeni, i pitati Hrvoja što ih je zanimalo.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: H. Rupčić, HPD Sokolovac Požega