Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Lipanj 2018 12:05

Za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima više od 3,5 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BESPOVRATNA SREDSTVA MINISTARSTVA ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU -

POŽEGA – Gradovi i općine na području Požeško-slavonske županije koji su na poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavili svoje projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima dobit će ukupno više od 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ministarstvo je pozvalo jedinice lokalne samouprave, osnivače dječjih vrtića da sukladno Pozivu prijave projekte koji pridonose poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima.Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Grad Pleternica dobio je 1,5 milijuna kuna za projekt proširenja i dogradnje postojećeg vrtića. Kutjevu je za izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog dječjeg vrtića odobreno je 70 tisuća kuna. Općini Jakšić odobreno je 86.642 kune. Gradu Lipiku odobreno je gotovo 105 tisuća kuna dok će Pakrac dobiti nešto manje od 750 tisuća kuna. Općini Čaglin, odobreno nešto više od 711 tisuća kuna što bi trebalo biti dostatno da se tamošnji vrtić stavi u punu funkciju. Za Dječje vrtiće u Požegi odobreno je gotovo 302 tisuće kuna.

Tekst: S.P. Foto: Kronika požeško-slavonska