Breadcrumbs

Nedjelja, 03 Lipanj 2018 10:33

Najbrži vozači su bili Franjo Ašembrener, Ivan Tomić, Branko Pilaš i Ivan Šakota

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNA ZANIMLJIVOST KUTJEVAČKOG FESTIVALA GRAŠEVINE -

KUTJEVO - Niz godina u Kutjevu se za vrijeme Festivala graševina održava, sada već tradicionalna zanimljivost „Ulična utrka traktora“ i to od jedinstvenog Trga graševine, kroz kutjevačke ulice s ciljem ponovno na Trgu graševine. Utrka traktora kutjevačkim ulicama zanimala je i ove godine dosta posjetitelja, a na startu se pojavio 31 traktor, raznih namjena, od onih koji su bili stariji od njihovih vozača, pravih oldtimera, vinogradarskih, jer ovo je prvenstveno vinogradarski kraj, ali i onih najnovijih, najmoćnijih, s 300 i više KS, krstarica polja. Vozilo se na najbrži prolaz cijele dionice. 

Na kraju nakon više od sat vremena trajanja utrke dobili smo i pobjednike: u kategoriji Oldtimera, najbolje prolazno vrijeme je imao Franjo Ašembrener s traktorom Guldner, 2,04 minuta, u kategoriji Vinogradarskih traktora najbrži je traktorist Vina Galić, Ivan Tomić, s traktorom Fendt s prolaznim vremenom 1:49:45. Najviše natjecatelja je bilo u skupini do 120 ks njih 12, a pobjedu je odnio Branko Pilaš koji je upravljao traktorom Class Arion 430 110 ks vozeći od starta do cilja 1:42:49., Skupina traktora iznad 120 ks imala je 9 natjecatelja a pobjedu nosi PPU Malnar – vozač Ivan Šakota s traktorom Optum 300KS koji kroz cilj prolazi vozeći 1:49:22.

Svoj veliki doprinos utrci traktora dala je Udruga orača Požeško-slavonske županije i Udruga Ledina te članovi Moto kluba Velika koji su bili mjeritelji vremena. Nagrade pobjednicima uručio je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i njegova gošća, načelnica općine Lovreć Anita Nosić.