Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 09:53

Požeška kao Najstarija hrvatska kulenijada predstavila se na Sajmu kulena u Otoku

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

17. KULENIJADA U OTOKU –VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA -

POŽEGA – Grad Otok održao je svoju 17 Kulenijadu i 2. Sajam kulena. U ovom malom gradiću u Vukovarsko-srijemskoj županiji natjecalo se 34 uzorka kulena u dvije kategorije, velikih i malih proizvođača kulena. Na završnoj svečanosti dodjele priznanja najboljim kulenarima nazočili su brojni uzvanici i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

38. po redu Najstarija hrvatska kulenijada, Kulenijada u Požegi promovirala se i na ovoj kulenijadi i pozvala kulenare učesnike otočke Kulenijade da sudjeluju na natjecanju. Svi su dobili pozivnice Kulenijade u Požegi, na koju će se vrlo rado odazvati, a posebno najbolje ocjenjeni Josipa i Marko Spajić, brat i sestra iz kulenarske obitelji iz Otoka, koji su dobili zlatne medalje i najbolje ocjene za svoje kulenove. Kako je Marko Spajić i šampion Kulenijade u Jagodnjaku, razlog je više da ga svakako vidimo i na našoj 38. Kulenijadi u Požegi.

Delegaciju iz Požege, zamjenika gradonačelnika Ferdinanda Trohu, direktoricu TZ grada Požege Silviju Podoljak i predsjednika Udruge Požeški čuvari baštine Vladimira Protića primio je i župan Božo Galić, koji je sa zadovoljstvom i obećanjem o odazivu, primio pozivnicu za 38. Požešku kulenijadu koja će se održati 29. i 30. lipnja.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska