Srijeda, 23 Svibanj 2018 14:21

Projekt "OŠ' sa STILOM"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MODNA REVIJA UČENIKA OBRTNIČKE ŠKOLE I OŠ JULIJA KEMPFA -

POŽEGA - Obrtnička škola Požega, u partnerstvu s Osnovnom školom Julija Kempfa te u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Požega, provodi projekt pod nazivom "OŠ' sa STILOM". Projekt ima za cilj poticati inkluziju te ravnopravno uključivanje ranjivih društvenih skupina u vršnjačke aktivnosti, kreativno izražavanje crtežom, stjecanje znanja i vještina potrebnih u svakodnevnom životu te popularizaciju strukovnih zanimanja.

U aktivnosti projekta uključeni su, kao polaznici radionica, učenici osmih razreda i učenici s posebnim potrebama Osnovne škole Julija Kempfa iz Požege, dok su same radionice provodili učenici Obrtničke škole, smjera modni tehničar i krojač, članovi Kreativnog volonterskog kluba KAP, uz nadzor i upute profesora Obrtničke škole.

Poseban naglasak prilikom provedbe radionica stavljen je na uključivanje učenika s posebnim potrebama u sve aktivnosti projekta – od osmišljavanja dizajna, izrade uporabnih predmeta te prezentacije radova unutar lokalne zajednice.

Modnu reviju otvorio je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

- Zadovoljstvo mi je svjedočiti inkluziji i nastojanjima da naše škole budu u samom vrhu u Republici Hrvatskoj po mnogo čemu, pa tako i u ovom segmentu. Nažalost, trend koji među budućim srednjoškolcima vlada već generacijama i koji se, unatoč naporima škola, ne uspijeva promijeniti je taj da broj učenika u strukovnim zanimanjima opada, ne zbog toga što ta zanimanja nisu tražena ili im ne osiguravaju posao, nego je to pitanje mentaliteta i sustava vrijednosti – rekao je Troha.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Obrtnička škola Požega