Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 09:56

U subotu saznajte kako zdravo živjeti, a očekuje vas i Biciklijada

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAJAVLJENA ZDRAVA MANIFESTACIJA – POŽEGA ZDRAVI GRAD -

POŽEGA – Za subotu 26. svibnja najavljena je jedna zdrava manifestacija sa niz sadržaja za zdravi život građana Požege, na prostoru Parka kod Nikole Tesle. Sve je to pripremljeno u već tradicionalnoj manifestaciji, 16. po redu „Požega – zdravi grad“ a ove godine i pod motom „Daj pedalu lošim navikama!“.

IMG 7812- Ovo je još jedan događaj koji našu Požegu izdiže u cilju zdravog života, koji organiziramo zajedno s našom TZ i udrugama. Ovo je dodatna vrijednost u našem gradu i stoga pozivam sve naše građane da se odazovu i dođu u subotu u Park kod Nikole Tesle, poslušaju i vide što im nude udruge, sportska društva i ljudi koji se time bave. Možete im se pridružiti i postati članovi, a TZ grada Požege ističe i dalje da je Požega – zdravi grad. Tu je i naša Biciklijada na koju pozivam da dođu svakako, sve generacije jer biciklizam je ono na čemu mi gradimo i budućnost naše turističke ponude. Naša brda i doline su svakako najprimjerenija za planinarenje i bicikliranje, zdravo živjeti i razvijati način zdravog života – istakao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić,koji je pozvao građane Požege na aktivno učešće u manifestaciji 26. svibnja od 9 sati.

Pozega zdravi grad B1 page 001Direktorica Turističkog ureda TZ grada Požega, Silvija Podoljak posebno je istakla i pozvala sve na 5. Biciklijadu grada Požege. U manifestaciju je uključen i HPD Gojzerica ispred koje je predsjednik Višeslav Turković pozvao građane da se pridruže planinarima u njihovom pohodu, laganom rekreativnom hodanju po Požeškoj gori koji kreće iz Parka kod Nikole Tesle u 8,30 sati, a pohod traje sat i pol. Na njihovom štandu građani se mogu informirati i postati članovi planinara. Brdsko biciklistički klub Požega koji je organizator Biciklijade i predsjednik Mihael Rukavina, pozvao je sve na start u 11,30 sati, a vozi se stazom dugom 8,5 km koja vodi kroz gradske ulice i završava na Imanju Zlatni Lug u Emovačkom Lugu. Vozi se sigurno uz osiguranje policije i bez redovnog prometa na trasi Biciklijade. Za sve sudionike Biciklijade osiguran je ručak i puno zabavnih igara.

Moći će se besplatno registrirati bicikli na štandu Policijske uprave, te na štandovima brojnih sportskih društava i udruga dobiti informacije o njihovom radu i načinu uključivanja u rad.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska