Petak, 18 Svibanj 2018 09:37

Prodajnim sajmom osiguravaju novac „Gladnoj djeci za školski obrok“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

6. HUMANITARNI SAJAM POŽEŠKE OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA -

POŽEGA – Učenici i učitelji požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića organizirali su ponovno jednu od svojih humanitarnih akcija, 6. „Humanitarni sajam“ i akciju prikupljanja sredstava prodajom proizvoda izrađenih na školskim radionicama, odjeće, obuće, ukrasnih predmeta i igračaka, kućanskih predmeta, knjiga i školskog pribora koja su donirali učenici i njihovi roditelji, velikih količina kolača koje su ispekle bake i mame, hrane i pića koje učenici sami pripremaju na sajmu i mnogo toga drugoga. Ove godine organizirana je i Sajamska slastičarnica u kojoj su vas posluživali konobari učenici, a mogli ste se zasladiti kolačima, sladoledom, lepinjama i drugim slasticama te osvježiti sokovima i kavom.

Humanitarni sajam je otvorio zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, čestitajući učenicima i učiteljima, svim Kanižlićevcima što su ustrajni u svojoj humanitarnoj namjeri i što svake godine uspijevaju u svojoj nakani pomoći gladnoj djeci u svijetu.

Uslijedio je kulturno umjetnički program učenika, koji je pripremljen u nastavi i vannastavnim aktivnostima, a pridružili su im se sa svojim točkama Plesni studio Marine Mihelčić i Ilijane Lončar.

Ove godine prikupljala su se sredstva i donacije za 244 djece koja se školuju u Sackie Town Primary School u Liberiji.

Marijini obroci dio su međunarodnog globalnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osiguravaju svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Tijekom 2017. godine nesebično ste donirali i podržavali humanitarnu organizaciju koja, zahvaljujući Vama, danas hrani više od 1.250.000 gladne djece u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta. Činili ste mala djela ljubavi i mi Vam na tome od srca zahvaljujemo.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska