Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 13:10

Petar Poljak osvojio zlatnu medalju na Državnom natjecanju učenika strojarskih zanimanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TEHNIČKA ŠKOLA U POŽEGI NASTAVLJA NIZATI DRŽAVNE PRVAKE -

KORČULA / BLATO - U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Srednje škole Blato, od 2. do 4. svibnja održano je Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja u disciplinama Tehnička mehanika i Strojarske konstrukcije za srednje strukovne škole Republike Hrvatske.

4 ispred skoleNa Državnom natjecanju u Blatu sudjelovali su učenici koji su pobijedili na školskim i međužupanijskim natjecanjima, ukupno njih 23 iz 15 strukovnih škola. 

Tehničku školu Požega i grad Požegu, kao i županiju je predstavljao učenik 4.a razreda, smjer računalni tehničar za strojarstvo, Petar Poljak u disciplini Strojarskih konstrukcija i osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.

Sudjelovati na Državnom natjecanju je već ogroman uspjeh, a pri tome osvojiti 1. mjesto i zlatnu medalju je izuzetno!

Sigurni smo da će Petru ovaj uspjeh i ovakvo iskustvo pomoći u daljnjem školovanju na Strojarskom fakultetu koji planira upisati.

- Sve čestitke našem Petru Poljaku koji je na najbolji mogući način predstavio naš grad i županiju, kao i kvalitetni stručni rad Tehničke škole u Požegi. U razgovoru s Petrom skromno je istaknuo kako je najviše zahvalan svojoj nastavnici i mentorici, prof. Mirjani Pavlović, dipl.ing.strojarstva bez čije podrške, truda i požrtvovnog zalaganja i rada ovakav uspjeh ne može ni zamisliti. I na kraju, pored obveznog dijela natjecanja, naši organizatori u Blatu potrudili su se pokazati nam i svoje znamenitosti kao što su župna crkva, Svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković, Etno kuću Barilo kao i uspješne Radežove pogone u Blatu i Bristvi – rekli su iz Tehničke škole Požega.

Tekst/foto: Tehnička škola Požega

Galerija slika