Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 10 Svibanj 2018 14:55

Učenici educirani o sigurnosti prometa na cestama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U utorak, 8. svibnja 2018., u prostorijama Ekonomske škole u Požegi, policijski službenik Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Krunoslav Kokić i policijski službenik za prometnu preventivu PP Požega, Davor Hamžik proveli su edukaciju za učenike četiri završna razreda navedene škole (oko 100 učenika). Tema edukacije bila je „Sigurnost prometa na cestama-mladi vozači“.

Učenici su upoznati s osnovnim ciljevima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, te im je prezentirano kretanje stanja sigurnosti na području ove policijske uprave te koji čimbenici utječu na sigurnost prometa. Posebno je obrađena tema „četiri ubojice u prometu“ te su im prikazani video materijali koji se tiču distrakcije i korištenja sigurnosnog pojasa kao i fotografije vozila koja su sudjelovala u prometnim nesrećama s najtežim posljedicama na našim prometnicama. Upoznati su sa pojmom „mladi vozač“ i zakonskim ograničenjima, odnosno da mladi vozač ne smije upravljati niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem droga ili lijekova ili ako u krvi ima alkohola. Ukazano je na vrste, pogreške i posljedice prometnih nesreća u kojima najčešće sudjeluju mladi vozači.

Na kraju predavanja, prezentirane su im pojedine odredbe Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su pozvani da posebice u nastupajućem periodu završetka škole svojim ponašanjem ne dovedu sebe ili druge osobe u opasnost.

Galerija slika