Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Svibanj 2018 14:28

Međunarodno prvenstvo Hrvatske u cestovnim utrkama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SUBOTA TRENING I UTRKE, NEDJELJA UTRKE OD 10,00 SATI -

POŽEGA – Moto klub Požega Promet uz pokrovitelje Požeško-slavonsku županiju te sve gradove i općine domaćin je na Požeškoj Glavici ovog vikenda Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama, oldtimer, skuter i super moto utrkama. 

Nedjeljnu sportsku manifestaciju na tiskovnoj konferenciji uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića najavio je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš i vozači Krešimir Pavelić i Mihael Nemet novi član MK Požega Promet, koji je iz Križevaca prešao u požeški klub.

Dugogodišnja tradicija moto utrka jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske, a posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa je prostor Glavice, vojni poligon, iznimno pogodan za takva sportska moto zbivanja općenito.

- Program je bogat od jutarnjih sati u subotu, 12. svibnja do završnice u nedjelju. Pripremni radovi su u punom zamahu i nadamo se da ćemo i ove godine pokazati kako smo dobri organizatori i domaćini. Ulaz je za jedan dan 20 kuna, a za dva dana 30 kuna. Prijave vozača pristižu, utrka je otvorenog tipa pa uz hrvatske vozače očekujemo i vozače iz Njemačke, Italije i Srbije – rekao je Jaroš.

Sve od sebe na nedjeljnoj utrci, koji dugi niz godina zajedno voze i natječu se, dati će i iskusni vozači, Krešimir Pavelić i Mihael Nemet koji su pozvali građane da dođu na jedinstvenu moto manifestaciju u ovim krajevima.  Pavelić je dodao kako se nada dobrom rezultatu te je izrazio zahvalio kolegi Mihaelu Nemetu koji je prošle godine bio prvaku u klasi 6. Njih dvojica u istim klasama voze više od 30 godina što je manje poznata činjenica.

- Drago mi je da već dugi niz godina surađujemo i razvijamo ovaj sport je nastojimo da uvjeti budu na najvišoj razini koju možemo pružiti. Zajedno smo zaključili da Glavica doista može biti i bolje iskorištena i nadamo se kako će to, na temelju plodonosnih kontakata u Ministarstvu obrane u skorijoj budućnosti i biti. Drago mi je da je Županija pokrovitelj i da ćemo zajedno dočekati veliki broj vozača što je značajno i u onom promotivnom dijelu ovog prostora – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uz poziv svim sugrađanima da ovog vikenda dođu uživati u sportskom spektaklu.

Galerija slika