Subota, 21 Travanj 2018 09:21

Među sedam učeničkih domova natjecali se i učenici Đačkog doma Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

43. REGIONALNA DOMIJADA ODRŽANA OVE GODINE U OSIJEKU -

osijek - Osječki Srednjoškolski đački dom bio je domaćin 43. regionalne „Domijade“, natjecanja učenika učeničkih domova istočne Hrvatske u sportu i stvaralaštvu, koja je održana na nekoliko lokacija u Osijeku. Domijada je okupila oko 350 sudionika iz sedam učeničkih domova iz Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Natjecali su se učenici iz Đačkog doma Požega, Doma učenika Vukovar, Doma učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”, Učeničkog doma Srednje škole Pakrac, Srednjoškolskog đačkog doma, Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole i Učeničkog doma Hrvatskoga radiše. Prijepodne su u Gradskom vrtu snage odmjerili u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu i šahu, a u badmintonu u dvorani Graditeljsko-geodetske škole. 354282
Luka Dautović iz požeškog doma drugi se put natječe u nogometu. - Sviđa mi se Domijada, družimo se, natječemo i zabavljamo uz sport – kaže Luka.
Predvorje Gradskog vrta krasila je i bogata izložba, koja je okupila mnoštvo kreativnih radova – slika, fotografija, crteža, instalacija, skulptura, rukotvorina, multimedije... Pažnju su nam privukle kreacije u tehnici veza o temi "Domski život" učenica iz doma domaćina - Doris Šajben, Antonije Miletić, Lucije Bertol i Veronike Vulf. - Prikazale smo situacije u kojima se učenici mogu naći u đačkom domu – kako uče, spremaju se za školu, provode slobodno vrijeme – kaže Antonija.
Program scensko-glazbeno-plesnog izraza održan je poslijepodne u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Prof. Mirjana Režić ravnateljica Srednjoškolskog đačkog doma Osijek je istakla - Domijada je kruna cjelogodišnjeg rada učenika i 354249odgojitelja na slobodnim aktivnostima, čiji je smisao otkrivanje i poticanje razvijanja učenikove darovitosti. Dom je mjesto radosti, boravka, učenja i stvaranja, to je škola cjeloživotnih vještina, odgojiti i osposobiti mladog čovjeka za život krajnji je cilj odgoja i obrazovanja.
Kako bi pokazali najbolje od sebe, za Domijadu su se učenici pripremali cijele godine na slobodnim aktivnostima u svojim domovima. Najbolji i najuspješniji predstavljat će regiju na državnoj Domijadi u Rovinju u svibnju.
(tekst: J. Pejaković, foto: D. Kibel – Glas Slavonije)