Utorak, 17 Travanj 2018 10:12

Lovci iz Potjere i top 20 hrvatskih kvizaša gostovali u Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽAN 2. OTVORENI KVIZ TURNIRA „SPRING OPEN VALLIS AUREA“ -

POŽEGA – Proteklog vikenda u Požegi se održalo drugo izdanje otvorenog kviz turnira „Spring Open Vallis Aurea“. Uz brojne požeške ljubitelje kviza, okupilo je ponajbolje hrvatske kvizaše uključujući najveći dio top 20 hrvatskih kvizaša (prema rang listi Hrvatskog kviz saveza). Sudjelovala su i sva 4 lovca iz HRT-ovog kviza „Potjera“ – Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

Tijekom turnira održano je ukupno 10 kvizova. Glavni program sastojao se od pojedinačnog kviza koji je okupio 76 natjecatelja, kviza parova u kojemu je sudjelovalo 45 parova i ekipnog kviza koji je privukao čak 31 četveročlanu ekipu.

Prvi krug pojedinačnog kviza sastojao se od 160 pitanja, a šest najbolje plasiranih igrača nastavilo je natjecanje u finalnom krugu od 40 pitanja. Pobjednik pojedinačnog natjecanja je Ivan Vlahek, srebro je osvojio Neven Milijić, dok je brončani Dean Kotiga. U konkurenciji parova, zlato su osvojili Dean Kotiga i Perica Živanović, drugoplasirani su Ivan Jurić i Neven Milijić, a brončani su bili Karlo Plazina i Neven Trgovec.

Ekipni kviz sastojao se od 80 pitanja, a dvije četveročlane ekipe koje su osvojile najviše bodova nastavile su natjecanje u finalu od 36 pitanja. Pobjednik ekipnog kviza je ekipa „B team“ kojega su činili (abecednim redom) Marko Ožegović, Rudi Mrazović, Maja Rogulj i Krešimir Sučević Međeral – tako da je u uz poznatog lovca HRT-ovog kviza „Potjera“ tu bilo i sastavljača pitanja za Potjeru! U finalu su nadoknadili minimalan zaostatak iz prvog kruga natjecanja i pobijedili ekipu „Prstići“ u sastavu (abecednim redom) Lukša Benić, Dean Kotiga, Mladen Vukorepa i Perica Živanović – ekipu s čak dva lovca iz Potjere i osvajača srebrne medalje u sportskom kvizu na kvizaškim olimpijskim igrama u Ateni. Trećeplasirani tim činili su Tena Jurišić, Filip Karačić, Ena Šarić i Ivan Vlahek koji su u najboljoj tradiciji ekipnih kvizova svojoj ekipi dali šaljivo ime „Tena, Ena i 2 kretena“.

Uz glavni program održan je i tematski pub kviz čija je tema bila Požega i Požežani. Ždrijebom su određeni sastavi 24 ekipe. Pobjednička ekipa bila je u sastavu Mislav Bošnjak, Marijan Pandžić i Ena Šarić.

- Program je upotpunjen sa šest tematskih kvizova. Bili su iz područja povijesti, filma i TV, sporta, životnog stila, znanosti i tematski kviz čija su tema bili pića – vina, piva, pivnice, kokteli, ali i književna djela, filmovi i drugo gdje se oni spominju, pojavljuju – kao opuštenija tema za kraj ovog kvizaškog druženja – istaknuo je Tomislav Bleiziffer iz Udruge Kvizoljupci Zlatne doline.

Tekst: Udruga Kvizoljupci Zlatne doline, foto: Karlo Bleiziffer