Četvrtak, 12 Travanj 2018 13:41

Nova sezona aktivnosti Volonteri u parkovima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SPORTSKO – REKREACIJSKOM CENTRU U POŽEGI -

POŽEGA - Na Sportsko – rekreacijskom centru u Požegi održan je nastavak provedbe aktivnosti Nacionalnog programa Živjeti zdravo, komponente Volonteri u parkovima, koja je okupila stotinjak požeških osnovnoškolaca. Program provodi županijski Zavod za javno zdravstvo, u suradnji sa Županijom, Gradom, Društvom Naša djeca, udrugom „Zdravi život“, te brojnim drugim sportskim udrugama i volonterima. Današnji program bio je ispunjen glazbom, plesom i animacijama uz podršku volontera Društva naša djeca Požega, Udruge zdravi život i Scenskog studija ARTina.

Projekt Volonteri u parku provodi se u okviru Nacionalnog programa promicanja zdravlja Živjeti zdravo. Kroz komponentu Zdravlje i okoliš nastoji se pružiti najveća moguća razina podrške stanovnicima za provođenje zdravih stilova života kroz organizaciju okoline u kojoj živimo. „Volonteri u parku“, kao glavna aktivnost ove komponente, ima za cilj usvajanje zdravih stilova života, poticanje prosocijalnog ponašanja, socijalnu integraciju djece s teškoćama u razvoju, razvoj međugeneracijske solidarnosti te očuvanje životne okoline među djecom, mladima i odraslima u zajednici. Pružanjem podrške obiteljima s djecom kroz strukturiranu organizaciju slobodnog vremena i organizirana međugeneracijska druženja na otvorenom unutar sigurnog i zdravog okoliša u parkovima i dječjim igralištima, želi se senzibilizirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i mijenjanju loših životnih navika.

Nadalje, planirane su brojne aktivnosti koje će Zavod za javno zdravstvo, u suradnji s Gradom Požegom, Društvom Naša djeca Požega, udrugom „Zdravi život“ te drugim zainteresiranim udrugama i klubovima, redovito organizirati. Sve informacije o terminima i planiranim aktivnostima bit će dostupne na službenim stranicama Grada Požege, Turističke zajednice Grada Požege i Zavoda za javno zdravstvo, a svi sadržaji su potpuno besplatni za korisnike.