Utorak, 10 Travanj 2018 20:50

Najbolji hrvatski kvizaši ponovno stižu u Požegu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OVOG VIKENDA ODRŽAVA SE DRUGO IZDANJE OTVORENOG KVIZ TURNIRA „SPRING OPEN VALLIS AUREA“ -

POŽEGA - U petak, subotu i nedjelju 13.-15. travnja 2018. u Požegi se održava drugo izdanje otvorenog kviz turnira „Spring Open Vallis Aurea“. Do sada su svoje sudjelovanje, uz brojne požeške ljubitelje kviza, potvrdili ponajbolji hrvatski kvizaši – i danas (10. travnja) broj prijava je dosegao 138! Ništa manje bitno, sudjelovanje je potvrdio najveći dio top 20 hrvatskih kvizaša (prema rang listi Hrvatskog kviz saveza), uključujući sva 4 lovca iz HRT-ovog kviza „Potjera“ – Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

Tijekom turnira, održat će se čak 10 kvizova koji obuhvaćaju 888 pitanja. Tako će se natjecatelji okušati u jednom općem i šest tematskih pojedinačnih kvizova, kvizu općeg znanja u konkurenciji parova, i u dva ekipna kviza.

- Posebno želim istaknuti tri natjecanja koja bi mogla biti posebno zanimljiva, a to su Specijalno izdanje „Požeškog pub kviza“ u petak 13.4. u 20h u caffe baru Teatro – ekipno natjecanje gdje se tročlane ekipe slažu ždrijebom, a očekuje se sudjelovanje 70-ak natjecatelja, zatim    Pojedinačno natjecanje, točnije njegov finalni dio – u subotu, predvidivo u 20.30 u caffe baru Teatro – gdje će sudjelovati 6 najbolje plasiranih kvizaša iz polufinalnog natjecanja rješavati završnih 40 pitanja s po samo 30 sekundi po pitanju te Finale ekipnog natjecanja (odmah nakon finala u pojedinačnoj konkurenciji) – gdje će se natjecati 2 četveročlane ekipe koje su najbolje plasirane u polufinalu – rekao je Tomislav Bleiziffer iz Udruge Kvizoljupci Zlatne doline te dodao kako su sva tri istaknuta natjecanja atraktivna za publiku zbog toga što i promatrači mogu pratiti pitanja, čuti odgovore i pratiti rezultat nakon svakog kruga natjecanja (odnosno nakon svakog pitanja u slučaju ekipnog finala) te upravo zbog toga pozivaju sve da im se pridruže u petak i posebno u subotu navečer te se dobro zabave.