Nedjelja, 08 Travanj 2018 16:58

Tradicionalno 11. okupljanje motorista uz počasni krug sjećanja i blagoslov vozača motora

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE POŽEŠKO-SLAVONSKE -

POŽEGA - U subotu 7. travnja 2018., sada već tradicionalno po 11. puta u Vidovcima, u organizaciji Moto kluba „Independent“, održano je prvo ovogodišnje okupljanje motorista na području Požeštine, koje ima za cilj probuditi svijest svih sudionika u prometu u pogledu veće zaštite motorista, odnosno najavu pojave većeg broja motorista na cestama.

Susretu su prisustvovali i policijski službenici PU požeško-slavonske, koji s Moto klubom „Independent“ iz Vidovaca, kao i većinom moto udruga s našeg područja imaju uspostavljenu dobru suradnju sa zajedničkim ciljem, manje stradalih motorista i promicanje poželjnih ponašanja u prometu. Policijski službenici su osigurali sudionike i goste kao i nesmetano i sigurno kretanje motorista Požeštinom.

Uz posvetu motora, oko 300 motorista s našeg i drugih područja Republike Hrvatske koji su pristigli u Požegu za ovu prigodu, prošlo je ulicama grada Požege vozeći počasni krug „Mladenko Krstanović“, u znak sjećanja na poginulog prijatelja i sve stradale motocikliste, a kao najava motorističke sezone svim sudionicima u prometu i poziv na oprez.

Dobra suradanja policije i motorista s zajedničkim ciljem, manje nesreća i stradalih najbolje se vidjela pri kretanju kolone motociklista na čijem čelu je bio policijski motociklist, a gotovi svi sudionici su koristili zaštitne kacige, što je dobar sigurnosni preduvjet za nastupajuću sezonu. Na kraju su u kapelici Snježne Gospe svi sudionici, posebno vozači motora primili blagoslov.