Utorak, 27 Ožujak 2018 15:53

Sudjelovali na natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 OSNOVNA ŠKOLA STJEPAN RADIĆ ČAGLIN -

ZAGREB - Jedina Osnovna škola u Hrvatskoj  u kojoj se  godinama uči japanski jezik kroz izvannastavnu aktivnost je OŠ Stjepan Radić Čaglin.. U subotu 24. ožujka 2018. sudjelovali su na 17. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku, u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstva Japana u RH i Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj u kategoriji skupnih nastupa.

Natjecanje je otvorio Njegova Ekscelencija Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. Nakon toga izvrsni mladi voditelji Matea Čunović i Nikola Jončić, koji su na oba jezika vodili program, predstavili su članove žirija.

- Našu školu su predstavljali učenici: Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo, Nada Stjepanović i Petar Šapina. Izveli su igrokaz ,,Zahvala majci“. Naša učiteljica engleskog jezika, koja već godinama vodi i izvannastavnu aktivnost Japanski jezik, Akiko Nishimoto Damjanović je sjajno uvježbala sa svojim učenicima njihov nastup i na tome im čestitamo – istakla je pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.

Na natjecanju su nazočni roditelji i prijatelji, koji su bodrili učenike te nestrpljivo čekali odluku žirija. A ona je glasila: Najbolji nastup na japanskom jeziku u kategoriji skupnih izvedbi su imali, i osvojili prvo mjesto, učenici OŠ Stjepana Radića Čaglin!

Nakon uručenja priznanja i nagrada, uz obećanje vidimo se i dogodine, umorni, ali zadovoljni krenuli su put Čaglina. Kao zaključak, možemo ponoviti već svima poznato: učiti, uz svoj materinski jezik, bilo koji strani jezik  i upoznavati  kulturu i običaje drugih je  pravo bogatstvo – zaključila je pedagoginja Đurđević.