Ispiši ovu stranicu
Petak, 23 Veljača 2018 09:31

Žele povećati aktivnosti bikera i vratiti Dan motora u Požegu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OSNOVAN I REGISTRIRAN NOVI POŽEŠKI MOTO KLUB „TSUNAMI“ -

POŽEGA – Iako osnovan i registriran sredinom prošle godine, novi Moto klub „Tsunami“ Požega bilježi već dosta aktivnosti koje su proveli, pred njima su veliki planovi, a uređuju i svoje klupske prostorije u kojima se okupljaju. Predsjednik kluba je Robert Krstanović, dopredsjednik Branko Rukelj, a tajnica Tamara Mandić, a svi zajedno sa dvadesetak članova priredili su i prezentaciju javnosti o onome što rade, u želji da povećaju aktivnost bikera i vrata nekada popularnu manifestaciju Dan motora u Požegi, koja je zamrla.IMG 3696

- Nije to samo još jedna od udruga, nego naša želja da se bolje organiziramo i pokrenemo niz aktivnosti, što jedino kao registrirana udruga i možemo. U Požegi ima jedna moto udruga, kao u Pleternici i Pakracu, no naši ciljevi i aktivnosti su malo drugačije. Kad čujemo za moto klub, prvo što pomislimo opća je predrasuda da se tu radi o mišićavim, nabildanim, zločestim dečkima koje kad sretnete na cesti od njih strepite, oni piju do besvijesti i rade loše stvari, što naravno u našem slučaju nije riječ a pogotovo kad je trećina naših članova ljepšeg ženskog spola. I ciljevi našeg djelovanja bliži će biti udrugama humanističkog tipa i osjećaja za potrebe drugih ali kroz ljubav prema dvokotačima – kaže predsjednik Robert Krstanović koji ideju o osnivanju kluba gaji već neko vrijeme, još iz vremena kada je njegov pokojni brat Mladenko Krstanović držao lokal „Picolo“, a nekolicina bikera, ovdje nazočnih kroz određene oblike njegovala je ljubav prema dvokotačima i provodila zajedničke sate na tu temu.

- Godinu dana nakon nesretnog stradavanja moga brata javila se ideja o tzv. počasnom krugu motorista na dan njegova stradanja kojim se obilježio spomen na njega i sve stradale motoriste u prometu a ujedno ukazalo ostalim sudionicima u prometu na opasnosti koje nama motociklistima prijete kao i svima u prometu. Počasni krug prelazi u sadržaj i biva dio „Dana motora u prometu“ koji se uspješno provodio od 2006. godine sa raznim sadržajima edukativno humanog karaktera u suradnji sa policijom, vatrogascima i Turističkom zajednicom u čemu nas je nekolicina sudjelovala kao i ja u svojstvu pod predsjednika, od darivanje krvi, posjeti i pomoć stradalima u prometu, edukacija za mlade, moto mrazovi, humanitarni koncerti itd). Od 2012. godine iz razloga moje spriječenosti te odlaska drugih članova u inozemstvo ova aktivnost biva ugašena te većina ovdje nazočnih kao i ja sam, navedeni počasni krug i određene aktivnosti ovog karaktera provodimo u suradnji sa ostalim klubovima na području Požege, Pleternice i Lipika u čijem smo radu značajno doprinosili. Naš plan je vratiti Dan motora u prometu u Požegu – dodaje Krstanović.IMG 3695

Proveli su već niz aktivnosti, uređenje klupskih prostorija ovdje, opremanje članova kluba prslucima, oznakama, naljepnicama i duksama kako bi bili vizualno prepoznatljivi a i time u ostalim sredinama promicali našu sredinu, osigurana je vučna služba za članove kluba i simpatizere za motore, te za ostale motoriste po prigodnoj cijeni, uredili facebook stranicu koje je sada dostupna samo članovima kluba a uskoro i ostalima, organiziraju tjedna i mjesečna okupljanja sa ciljem planiranja zadaća i analize ostvarenog, boravili na 12 moto susreta od kojih bi izdvojili one u Sloveniji, Kupresu i Tuzli kao međunarodne, sudjelovanje u humanitarnim akcijama za osobe u potrebama sa našeg područja u 5 slučajeva kojom prilikom prikupljeni značajni novčani iznosi, sudjelovanje na ostalim manifestacijama na našem području i van njega u 8 slučajeva, Pečenkijada Brod, Martinje, Vincelovo, koncerti, Kestenijada, Čvarkijada, sudjelovanje na moto hodočašću u Voćinu. Ukupno je za odlaske i povratke sa ovih događaja po jednom članu prijeđeno oko 3.900 kilometara te ukoliko se uzme da je u prosjeku ovisno o događaju na iste išle oko 7 članova proizlazi da je ukupno prijeđeno sa motociklima i drugim vozilima oko 30 tisuća kilometara i time pronošeno ime našeg lijepog grada a na većini događaja klub je i pojedini članovi primio zahvalnice za doprinos uspješnosti manifestacije ili događaja kao na primjer na Čvarkijadi gdje smo izborili prvo mjesto. Sve navedeno je ostvareno vlastitim sredstvima članova kluba i pomoći sponzora kojima se zahvaljuju.

Planiraju zaključiti kolektivnu policu osiguranja za članove kluba, održavanja preventivnih aktivnosti u ljetu „Tjedan dana bez stradalog motorista“, „Koristi kacigu -ona glavu čuva“, obilježavanje Dana tehničke ispravnosti motora, za što će nam biti potrebna pomoć i uključivanje lokalne vlasti a nadamo se razumijevanju i uključivanju s obzirom na plemenite ciljeve.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska