Srijeda, 12 Rujan 2012 13:47

Uz kampiranje učili radio komunikaciju

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

2.  EDUKATIVNA CB RADIONICA – KRALJEVICA 2012. -

Prošlog tjedna vratila se grupa Požežana, uglavnom učenika OŠ Antuna Kanižlića sa svojim voditeljima i članovima CB kluba Požega iz Nacionalnog centra tehničke kulture u Kraljevici gdje su pohađali 2. Edukativna CB radionicu. Radionicu je organizirao Hrvatski CB savez na čelu sa predsjednikom Đukom Pelclom uz glavnu podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Radionica je trajala pet dana kao mini kamp koji je pohađalo 28 polaznika iz Našica,  Zagreba, Kraljevice i 13 polaznika iz Požege. Cijeli boravak u kampu i tijek radionice snimao je član GFR Film videa Boris Gretzer, za promocijsko edukativni film koji će služiti prikazivanju rada CB organizacije i nastojanje da se kroz ovakve aktivnosti privuče što veći broj mladih polaznika.

Radionicu u Kraljevici posjetili su predsjednik HZTK prof. dr. sc Ante Markotić, glavna tajnica Zdenka Terek, te naš dokazani simpatizer i prijatelj CB-a, počasni konzul RH u Sloveniji gosp. Šime Ivanjko sa suprugom. Svojim posjetom i obilaskom kampa izravno su dali potporu za nastavak  3. radionice iduće godine koja će trajati ne 5 već 8 dana.

- S obzirom da smo se orijentirali na mlađe osnovnoškolske skupine, naš zadatak je da ih kroz  edukativne radionice upoznamo sa vještinama  kampiranja, podizanja šatora, orijentacijom u prirodi, modelarstvom, robotikom, osnovama informatike, elektronike i CB-a što socijalizira mlade. Naravno  da polaznici imaju i slobodnog vremena koje provode plivajući, plešući i druženjem sa mladima iz drugih krajeva lijepe naše – rekao je Đuka Pelcl koji se zahvalio gradu Požegi, tvrtki Alles i Croatia osiguranju koji su dali potporu odlasku na radionicu. (G.B.)