Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 11:55

Tjednik Kronika promovirao 4. Međunarodni festival kulenove seke u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ODRŽANA 15. DONJOGRADSKA KOBASIJADA I 7. KULENOVA SEKA -

OSIJEK – Udruga „Donjogradski kobasičar“ iz Osijeka i Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Osijek organizatori su 15. Kobasijade, natjecanja u kvaliteti tanke slavonske kobasice i 7. Natjecanja kulenovih seka u kvaliteti debele slavonske kobasice ili popularne kulenove seke. Na natjecanje je pristiglo 51 uzorak tankih kobasica i 36 uzoraka kulenovih seka, što je do sada najveći broj uzoraka na ovom natjecanju. Uzorci su uglavnom došli iz Osječko-baranjske županije, jedan iz Mađarske, te po jedan iz Zagreba i Dalmacije.

Članovi ocjenjivačke komisije nakon ocjenjivanja najviše bodova su dali tankoj slavonskoj kobasici proizvođača Vjekoslava Kuriceka iz Osijeka, dok je kod kulenove seke najviše bodova dobio proizvođač Ivica Penava iz Đakova. Diplome im je uručio osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

- Sve kobasice i kulenove seke ove godine su na zavidnoj razini kvalitete, koja se iz godine u godinu pokazuje sve boljom. Uz diplomu pobjednici dobivaju i pravo da plate rundu pića u caffe baru za sve goste - istakao je zadovoljan odzivom, predsjednik Udruge „Donjogradski kobasičar, Damir Lukač.

Tjednik Kronika požeško-slavonska i ove godine je održao promociju svog 4. Međunarodnog Festivala kulenove seke i dalje najvećeg natjecanja u Hrvatskoj. Prošle godine kada je postao međunarodni, imao je 9 uzoraka iz Vojvodine, 5 iz Mađarske, 2 iz BiH, te 84 uzorka iz 8 Hrvatskih županija. S ukupno 97 uzoraka kulenove seke i dalje je najveći Festival kulenove seke u Hrvatskoj, a ove godine organizatori očekuju i obaranje rekorda i dostizanje 100 uzoraka na natjecanju.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska