Breadcrumbs

Petak, 09 Veljača 2018 14:05

Cesarići posjetili Županijski centar 112

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBILJEŽEN DAN ŽURNOG BROJA 112 -

POŽEGA - Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za žurne službe 112, u prostorijama Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega organiziran je posjet učenika 2. razreda OŠ Dobriša Cesarić Županijskom centru 112. 

Ispred Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega, učenike i nastavnike pozdravio je pročelnik Slavko Marinac, a prezentaciju su održali voditelj odjela za preventivne i planske poslove Antun Širac, i viši stručni savjetnik Damir Samardžija.

Učenici su uz prigodnu prezentaciju upoznati sa prednostima i značenju jedinstvenog žurnog broja 112, te im je objašnjen način kada i kako postupati u situacijama kada trebaju pomoć, te koje podatke trebaju dati operateru centra 112.

Nakon prezentacije, voditelj Županijskog centra 112 Boris Horvat, demonstrirao je poziv na žurni broj 112 i podsjetio učenike što trebaju reći kada zovu broj 112. Učenici su se u praktičnoj nastavi družili sa operaterima Županijskog centra 112 te zvanjem žurnog broja 112 vidjeli operativan rad centra. 

Na kraju posjete, učenici su dobili prigodne poklone i to bilježnicu Enigmatika i dječje kalendare oslikane nagrađenim likovnim radovima učenika osnovnih škola na temu zaštite i spašavanja i žurnog broja 112.

Tekst/foto: Županijski centar 112