Četvrtak, 08 Veljača 2018 19:02

Mogućnosti turizma prikazali za 15 vodećih turističkih agenata

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE DOMAĆIN UDRUZI HRVATSKIH PUTNIČKIH AGENCIJA -

POŽEGA – Turistička zajednica Požeško-slavonske županije ugostila je u dvodnevnom boravku Udrugu hrvatskih putničkih agencija čiji članovi su održali sjednicu svog Upravnog i Nadzornog odbora UHPA, ali i zajednički sastanak sa predstavnicima receptivnih agencija, turističkih zajednica općina i gradova, turističkih vodiča s područja županije. Na sjednicu je došlo i 15 vodećih turističkih agenata, što je bila izvrsna prilika za promociju županije kao destinacije, te prezentaciju pojedinih turističkih subjekata kojima ovakve prezentacije otvaraju vrata za buduću suradnju.

- Zadovoljni smo što smo bili domaćinom UHPA-e i kojima smo mogli prezentirati mogućnosti turističkih boravaka u Požeško-slavonskoj županiji. Ta mogućnost povezivanja i uspostava daljnje suradnje i širenje našeg tržišta putem mreže turističkih agencija je za nas izuzetno važna – istakla je Maja Jakobović, direktorica TZ požeško-slavonske.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je uvijek govorio da ova županija ima ono što nemaju mnoge županije, no da te ljepote i turističke resurse ne koristimo dovoljno, te da na tom putu moramo učiniti više. – Mi jesmo pretežno poljoprivredna županija ali se želimo pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske. Naša povijest, tradicija i kultura, naši vinari, proizvođači prave i zdrave hrane su naša prednost kojom na žalost do sada nismo u potpunosti iskoristili. Stoga očekujemo potporu Ministarstva turizma, a očekujemo da se naši ljudi, gospodarstvenici, nositelji OPG ohrabre i krenu, otvore one nekada zapuštene prostore, urede za turizam i sebi priskrbe sredstva za život svoje obitelji. Moramo zajedno pripremiti pakete, onoga što nudimo, jer želimo da budemo partneri i prepoznato mjesto dobre hrane i vina, dobrog užitka. Naš najveći brand je dobra duša slavonskog čovjeka. Stoga molim sve iz UHPA-e i turističkih agencija da budu naši ambasadori, jer mi želimo biti na putu turizma.

Nakon obilaska samo jednog dijela županije, predsjednik Upravnog odbora UHPA-e Tomislav Fain je istakao da će se morati svakako još vratiti u Požeško-slavonsku županiju da mogu vidjeti cjelokupnu ponudu. – Nakon ova dva dana posjeta, svega viđenog, nadam se da ćemo jedan dio vaše ponude uvrstiti u ponude naših agencija, pokušati to prodavati našim sugrađanima i gostima koji dolaze iz europskih država. Lijepo je vidjeti da se ide naprijed, napreduje, a mi možemo u tome pomoći. Kad smo sagledali probleme, a to su svakako malo smještajnih kapaciteta, možemo uz HTZ i MInistarstvo turizma i tu pomoći, ohrabriti OPG-ove ali i nove subjekte u turizmu.