Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 11:23

Predstavljen plan rada te dodijeljena priznanja članovima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKOG  PLANINARSKOG DRUŠTVA „SOKOLOVAC“  POŽEGA -

VELIKA - U subotu u prepunoj dvorani Planinarskog doma „Lapjak“ u Velikoj, održana je redovna godišnja skupština Hrvatskog planinarskog društva „Sokolovac“  Požega, koja je imala svečani karakter povodom 120-e obljetnice osnivanja Društva.

Na skupštini su bili prisutni i visoki gosti, ukupno njih 30-ak, što pokazuje koliko je rad Sokolovca cijenjen u Slavoniji i u Hrvatskoj.

Ispred Hrvatskog planinarskog saveza prisutne je pozdravila dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, ispred udruge slavonskih planinarskih društava “Slavonski planinari“ skupštini se obratio član Upravnog odbora SP-a i siva eminencija slavonskoga planinarstva gospodin Đorđe Balić.

Skupštini su se obratili i ujedno pohvalili rad Društva ravnatelj Javne ustanove Park prirode „Papuk“ i načelnik Općine Velika gospodin Vlado Boban, predstavnica Požeško-slavonske županije Ana Pirović, predstavnik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener, kao i članovi planinarskih društava iz Osijeka, Kutjeva, Slavonskoga Broda, Velike, Orahovice i Našica.

Za osobitu pomoć u radu Društva predsjednik Predrag Livak se zahvalio ravnatelju đačkoga doma u Požegi gospodinu Josipu Matuha koji se ispričao zbog nedolaska i uputio Društvu dopis podrške i čestitku za uspješan dugogodišnji rad.

Na skupštini su usvojena izvješća tajnika Društva o radu, blagajnika, Gospodarskog odbora, Nadzornog dobra i Suda časti za 2017. godinu, te prijedlog programa rada i financijskog plana za 2018. godinu.

Na temelju ukazane potrebe jednoglasno je usvojen je novi Poslovnik o radu, kao i izmjene Statuta Društva, koje precizno reguliraju načine izbora tijela upravljanja Društva.

Zbog nemogućnosti obavljanja dužnosti člana nekih članova Upravnog odbora Društva, Skupština je donijela jednoglasnu odluku o imenovanju Marije Marjanović za člana Upravnog odbora.

Prigodni i uhu ugodni referat o 120-oj obljetnici Društva sastavila je svojevremena tajnica i predsjednica, a sada predsjednica Suda časti, gospođa Kaja Bartošek.

U dva navrata s po dvije pjesme svečani ton skupštini su dali i članovi pjevačkog zbora Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege, kojima se članovi HPD-a „Sokolovac“ od srca zahvaljuju..

Dodijeljena su priznanja HPD-a „Sokolovac“ i Hrvatskog planinarskog saveza, priznanja Društva dobili su članovi Bruno Horvat, Marija Marjanović, Ivan Diklić, Ivan Markota, Anica Markota, Sanja Labus, Milan Mršić, Emil Matijević, Dragutin Tomić, Branka Hmura, Ivica Kopecki, Nela Petrović, Ivana Pavičić, Nada Radmanović, Ivana Šljerić, Ksenija Romanić, Dalibor Kajinić, Danijela Mrdalj, Bernard Škopec, Josip Kercel, Lojzika Pavlović, Rajka Mihoci, Danica Zlomislić Šljerić, Božica Doboš i Ljubica Rupčić.

Priznanja Hrvatskog planinarskog saveza dobili su:

Ivica Kopecki - brončani znak

Mršić Milan - brončani znak

Ksenija Romanić - brončani znak

Hmura Srećko - brončani znak

Petrović, Antun - brončani znak

Branka Hmura - brončani znak

Spomenka Mušec - srebrni znak

Doboš Mišo - srebrni znak

Božidar Šperanda – zlatni znak

Najviše odlikovanje Hrvatskog planinarskog saveza Plaketu HPS-a, dobio je dopredsjednik Društva Drago Mikel.

Nakon službenog dijela skupštine koja je potrajala gotovo tri sata, članovi Društva i gosti su nastavili druženje uz večeru i ples do ranih jutarnjih sati, a neki su ostali prespavati u domu.

Predsjednik HPD-a „Sokolovac“ Požega,

Predrag Livak