Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Siječanj 2018 10:46

U subotu 13. siječnja održava se 6. Švarglijada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENI PROIZVOĐAČI IZ TRI ŽUPANIJE, A SVOJE UZORKE ŠVARGLA DONOSI I MESNA INDUSTRIJA PAPUK IZ POŽEGE  -

GRABARJE – U subotu 13. siječnja Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska, ove godine po 6. puta organiziraju poznatu gastro manifestaciju „Švarglijada“. Za sada su najavljeni proizvođači iz tri slavonske županije, a svoju prijavu i svoje uzorke švargla donosi i Mesna industrija Papuk iz Požege.  Natjecanje i cijela gastro manifestacija se održava u mjesnom Vatrogasnom domu DVD Grabarje. Uzorke stručna i već prokušana na brojnim natjecanjima, komisija tehnologa i zlatnih proizvođača mesnih delicija očekuje već od 17 sati, pa sve do početka zabavnog dijela priredbe u 19 sati.

Nakon ocjenjivanja svi uzorci švargla bit će ponuđeni na degustaciju posjetiteljima u dvorani koji će putem glasačkih listića izabrati najbolji švargl po ocjeni posjetitelja. Za sve natjecatelje organizatori su priredili pisana priznanja, šampionske, zlatne, srebrne i brončane plakete, a za najbolje i nagrade.  

Organizatori pozivaju sve ponosne proizvođače ali i ljubitelje švargla da donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.

„Švarglijada“ je osim što je gastro manifestacija i prilika za dobru zabavu, a ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i mladog tamburaškog sastava Poljadija i poznati majstori tambure, „Žute dunje“ iz Cernika. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl u neograničenim količinama za degustaciju.