Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Siječanj 2018 12:06

Voćku poslije kiše, oblake i druge Cesarićeve stihove pretočili u likovne radove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RADIONICA U SKLOPU „CESARIĆA U CESARIĆU“ S UDRUGOM POŽART -

POŽEGA – U sklopu projekta „Cesarić u Cesariću“ već 13 godina učenici i učitelji zajedno stvaraju na temu stihova pjesnika Dobriše Cesarića. Svake godine to je jedna druga tema, od svjetlosti, glazbe, putopisa, do ove godine glavne teme, pjesme u likovnom izražaju. Prošle godine glazbu su na stihove Cesarića obrađivali zajedno s požeškom Glazbenom školom, a ove godine likovne radove rade na radionici zajedno s požeškom Udrugom PožArt.

IMG 1559Iako su još školski praznici dio učenika koje zanima likovni rad, od 4. do 8. razreda rado su došli na radionicu. – Ovo je jedna od naših aktivnosti koju organiziramo s udrugom PožArt koja inače organizira razna likovna događanja, radionice, izložbe, oslikavanja velikih prostora, interaktivne izložbe. Vi svi ste ovdje jer ste nadareni učenici za likovnu kulturu. Svi današnji radovi bit će izloženi na izložbi u holu škole 26. siječnja, a svi radovi kao skupna fotografija bit će naslovnica na našoj zbirci „Staza“ koju ćemo također promovirati 26. siječnja, kao završnu aktivnost projekta „Cesarić u Cesariću“ – istakla je ravnateljica škole Zvjezdana Krip i zaželjela puno uspjeha u likovnom radu.

Voditeljici PožArta Snježani Mekić Delić pridružio se i požeški slikar Domagoj Krip, a s učenicima su slikali tehnikom ulja na platnu. Učenici su pozvani da se pridruže radu udruge i požeškim slikarima u njihovim akcijama i izložbama na ulici, gdje likovnu umjetnost i stvaralaštvo približavaju svim građanima grada Požege. Preko ljeta na rijeci Orljavi imaju osmo dnevnu radionicu i izložbu na otvorenom.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika