Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Siječanj 2018 09:41

Sevdah odjekivao u vinskoj prijestolnici

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZANIMLJIVA I VESELA GLAZBENA VEČER U KUTJEVU -

KUTJEVO – Sasvim neočekivano i spontano dva prijatelja Kutjevčanin Veso Marković i Marko Jakovljević Markić iz Venja priredili su svojevrsno okupljanje ljubitelja sevdalinki u kutjevačkom kafiću „Ceco“ u središtu grada.

Za tu prigodu stigla su dva vrsna svirača požeškog kraja Željko Ivanović iz Golobrdaca na harmonici i Nikica Oberan iz Eminovaca na klavijaturi te su pratili sve koju su htjeli nešto otpjevati od stotinjak prisutnih.

Na toj zanimljivoj i glazbeno bogatoj prvoj kutjevačkoj Večeri sevdaha svi su bili oduševljeni i zadovoljni, a mnogi su zapjevali zajedno sa pjevačima koji su pjevali pomoću mikrofona uz poznati svirački tandem.

Uz već spomenute Vesu Markovića i Marka Jakovljevića Markića još su sevdalinke, ali i druge nezaboravne narodne pjesme zapjevali Dragan Marjanović Prćo iz Kaptola koji je na radu u Njemačkoj i snimio je svoju prvu pjesmu pod nazivom „Ej tuđino“, zatim njegova sumještanka Snježana Zeba, te Stipo Majstorović iz Feričanaca, Veselin Veso Grgić, Marko Kraljević i Mirko Cenbauer iz Kutjeva, kao i još nekolicina prisutnih.

Čule su se stare i dobro znane pjesme, koje su desetljećima rado slušane i pjevane, te ostale u narodu prenoseći se s koljena na koljeno, od izvođača kao što su legendarni Safet Isović,, Meho Puzić, Miroslav Ilić, Ksenija Cicvarić, Hanka Paldum, Nedjeljko Bilkić i drugi.

I ovaj spontani događaj pokazao je koliko ljudima malo treba za okupljanje, dobru zabavu i opuštanje što im zasigurno nedostaje u ovim teškim gospodarskim vremenima ekonomske krize.

Tekst/foto: D.K.

Galerija slika