Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27 Prosinac 2017 18:33

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević družio se s novinarima na slavonskom doručku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIJA SUSRETA I DRUŽENJA S MEDIJIMA U GODINI NA ODLASKU -

POŽEGA -  Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik za gospodarske djelatnosti Željko Jakopović družili su se u restoranu Hotela Grgin Dol s medijima u godini na odlasku. Tradicionalan je to susret s novinarima na slavonskom doručku uz druženje i razgovor, te raspravu o tome kako poboljšati dobru suradnju i omogućiti građanima da transparentno saznaju sve o radu županije i županijskih službi, radu ureda Župana i njegova tri zamjenika, te županijskih ustanova.

Očekujući da se piše afirmativno o životu u Požeško-slavonskoj županiji, župan Tomašević je istakao kako ne treba stalno pričati o siromaštvu i teškom životu, stalno priče o odlascima iz Hrvatske, nego i neke priče o povratu osoba, koje su vani živjele duže ili kraće, ali su se vratile i sada svoj dalji život vide u ovim prostorima. Nije zapravo sve tako crno, kakvim se predstavljamo, ima i lijepih priča o mladim poduzetnicima koji nisu pitali što država može učiniti za njih, nego su svoju sudbinu sami uzeli u svoje ruke. Takvim osobama treba dati novi vjetar u leđa i pozitivno istaći njihov primjer. Župan je istakao i potrebu za više zajedništva, koje nam nije nedostajalo u Domovinskom ratu, i tu smo uspjeli svoju državu obraniti i učiniti slobodnom, sada je zajedno moramo učiniti boljom i ljepšom za život.

 - Zahvaljujem na vašem radu kroz koji pratite Požeško-slavonsku županiju i prenosite informacije, vijesti, događaje o tome što radimo na području naše županije, ne samo ja kao župan, nego i moja tri zamjenika, te svi djelatnici. I prošle godine sam tražio od vas da zajedničkim snagama probamo probuditi volju kod ljudi, izaći iz apatije, izazvati onaj inat Slavonije, da pokažemo da je ipak pokrenuto puno projekata. Imamo dobre financijske pokazatelje za ovu godinu, a za iduću očekujemo još prihoda u proračunu. Županija vodi i veliku brigu o gospodarstvu i gospodarstvenicima ali i onu socijalnu brigu da niti jedan stanovnik naše županije ne bude zakinut – istakao je župan Tomašević te dodao da se posebno vodi briga o osnovnim, srednjim školama i studentima. Nada je da će Nova 2018. godina biti puno bolja, a mi koji smo ostali nismo ništa manje vrijedni jer smo željeli ostati ovdje, na svojim ognjištima. I vi i ja smo odlučili ovdje ostati, neki od vas su bili vani i odlučili se vratiti. Za sve nas je budućnost ipak ispred nas.