Utorak, 19 Prosinac 2017 15:45

Ivan Svjetličić izabran za glavnog tajnika Koordinacije Savjeta mladih RH

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OSIJEK/BELIŠĆE - Proteklog vikenda u Osijeku su boravili predstavnici savjeta mladih gradova iz cijele RH, na „Pannonia Academy“ u sklopu koje je održana i Izborna skupština Koordinacije gradova i općina Savjeta mladih RH, na kojoj je izabrano predsjedništvo. Za predsjednika je ponovno izabran Ante Škrobica iz Trogira, a za glavnog tajnika Ivan Svjetličić, predsjednik požeškog savjeta mladih. Uz Ivana, požeški savjet predstavljao je i Daniel Majer koji je izabran za člana Koordinacije kao i Dalibor Vranić.

Osim održane izborne skupštine, članovi Koordinacije posjetili su Belišće gdje je održano predavanje o mogućnostima financiranja iz EU sredstava i o primjerima dobre prakse. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je konferencija „Hrvatska u svijetu od samostalnosti do danas“ na kojoj su panelisti bili EU parlamentarci Ivan Jakovčić i Jozo Radoš, saborski zastupnik i bivši ministar vanjski poslova Miro Kovač, poduzetnik Damir Pejaković i direktor Razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin. Članovi su posjetili i spomen obilježje u Vukovaru, gdje ih je primio i gradonačelnik Ivan Penava.

- Ovo je zasigurno najveći uspjeh Savjeta mladih Grada Požege od njegovog nastajanja, a odabir mene za glavnog tajnika Koordinacije Savjeta mladih Republike Hrvatske dokazuje vrijednost našeg savjeta ako uzmemo u obzir da je u Koordinaciji više od 30 gradova iz RH - rekao je Ivan Svjetličić.