Petak, 01 Prosinac 2017 09:51

Veseli umirovljenici zabavljali se uz ples i pjesmu, a Katarinama čestitke

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MATICA UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRALA TRADICIONALNU KATARINSKU ZABAVU -

POŽEGA – Tradicionalno uz blagdan sv. Kate, Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije organizira Katarinsku zabavu. Ove godine napunili su ponovno Restoran Sara u Babinom Viru u Požegi. Na zabavu dođu ekipe svih MU općina i gradova, od Čaglina do Lipika, ali i gosti iz susjedne županije, MU Nova Kapela koji se već tradicionalno druže s umirovljenicima Požeštine.

- Drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju, čestitam imendan svima Katama, Katicama i Katarinama, te vam želim ugodno druženje i dobru zabavu - poručio je u pozdravnoj riječi Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije, nakon čega je uslijedila svečana večera.

Veseli umirovljenici poznati su po tome da već na prve taktove glazbe izlaze na plesni podij, koji je i ovaj puta bio posebno velik, ali i uvijek dupkom pun. Nakon laganog plesa tempo je išao sve brže i brže, a cijeli blok uvijek završi sa slavonskim kolima, obveznim bećarcem i kukunješćem. Mali odmor i osvježenje za stolom, pa kreće novi krug plesa i tako cijelu večer. Organizator Ivan Ronta priredio je i Ples srca, tako da se uz glazbu dua Denis Strnak i Josip Jurgec zabava produžila do kasnih noćnih sati, a veseli umirovljenici pokazali su zanimljivu izdržljivost trećeg, zlatnog doba.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska