Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Studeni 2017 13:24

Požežanke se kvalificirale na svjetska i europska prvenstva sljedeće godine

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

17. DRŽAVNO PRVENSTVO U TWIRLINGU U LUDBREGU -

LUDBREG - Twirling klub Požega sudjelovao je proteklog vikenda na 17. Državnom prvenstvu u twirlingu koje je održano u Ludbregu.

Pobjednici ovoga natjecanja kvalificirali su se na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u travnju sljedeće godine u Norveškoj ( Lilhamer), zatim na Europski kup u Irskoj u Dublinu u srpnju, te Svjetski kup u SAD-u u Orlandu u kolovozu.

Na natjecanju su sudjelovali twirlingaši iz 10 gradova Hrvatske: Čakovca, Ludbrega, Goričana , Donjeg Kraljevca, Splita, Sinja, Solina, Zagreba, Pleternice i Požege.

- U svim solističkim i grupnim kategorijama Požega je pobijedila. Pobijedili smo zahvaljujući predanom radu svojih trenera i vrijednom treniranju svojih članova – istaknula je trenerica Marina Mihelčić koja je pripremala koreografije za natjecatelje, a dio koreografija pripremila je i mlada trenerica, ali i natjecateljica Adrijana Jurić.

- Veliki je to impuls našim mladim natjecateljima, za nova natjecanja, za upoznavanje gradova i ljudi širom Europe i svijeta.  Hvala na podršci sportskom savezu koji priznaje naš sport, iako manje poznat – dodala je Mihelčić.

Galerija slika