Ispiši ovu stranicu
Subota, 25 Studeni 2017 13:18

„POŽEŠKI PUČKI KALENDAR 2018.“ :Uskoro pred čitateljima sa niz aktualnih i povijesnih tekstova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – Za dvadesetak dana u prodaji će se pojaviti tradicionalni „Požeški pučki kalendar“ za 2018. godinu u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege. Tako će brojno čitateljstvo po 26. Puta imati u rukama svoje omiljeno štivo uoči predstojećih Božićnih i novogodišnjih blagdana.

- Sadržajno je kalendar za iduću godinu na razini takvih izdanja tijekom proteklih gotovo trideset godina, te donosi niz aktualnih tekstova iz gradova i općina, te cijele Požeško-slavonske županije, zatim priloga iz gospodarstva i obrazovanja – kaže urednik „Požeškog pučkog kalendara“ Jelenko Topić, koji je po prvi puta objavio i uredio takvo izdanje za 1993. godinu.

Osim toga podosta će u novom kalendaru na gotovo 200 stranica biti priča o zanimljivim ljudima ovoga kraja, povijesnim zbivanjima i osobama vezanim uz požeški kraj, jubilejima lovačkih društava, povijesti sporta u Požegi, Pleternici, Vidovcima i Dervišagi, zatim adresar obrtnika Požeštine, te zanimljivih savjeta za domaćinstvo uključujući recepte za pripremu jela i drugo.

Naklada „Požeškog pučkog kalendara 2018.“ bit će 1500 primjeraka, a potporu objavljivanju, kao i ranijih godina otkupom ove knjige dale su jedinice lokalne samouprave, te prijatelji i sponzori koji ga doživljavaju kao nešto svoje, požeško, prepoznatljivo i kao lijep poklon suradnicima, najbližima i poslovnim partnerima(pogotovo izvan ovog kraja) uz skore blagdane.