Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 13:13

Nikola Radmirović osvojio dvije nagrade za Hrvatsku kockicu srce

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA OVOGODIŠNJOJ IZLOŽBI INOVACIJA Budi uzor®/Inova® -

OSIJEK - Budi uzor®/Inova® 2017. najveća je izložba inovacija u Jugoistočnoj Europi ove godine s više od 500 sudionika iz više od 15 država sudionica. O uspjehu projekta govori činjenica da predstavlja pobjednika na nacionalnoj razini za natjecanje Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017. (European Enterprise Zlatna Medalja 2Promotion awards – EEPA 2017.). EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative javnih tijela s ciljem promicanja poduzetništva.

A među petstotinjak sudionika u osječkom Gradskom vrtu bio je i naš sugrađanin Nikola Radmirović koji je osvojio čak dvije nagrade, zlato za suvenir cijele Hrvatske te nagradu za NAJBOLJA INOVACIJA U TURIZMU.

Nikola je predstavio svoju Hrvatsku kockicu, srce - suvenir cijele Hrvatske koja je zamišljena kao univerzalni multifunkcionalni suvenir Hrvatske.

- Element kockice je ukomponiran u više funkcionalnu formu suvenira koji je ujedno i poklon i iskoristivi element radnog, uredskog stola. Raspon materijala je neograničen, ali se sugerira hrvatski slavonski hrast. Suvenir ima i svoju grafičku inačicu koja tvori srce stilizirano iz crvene kockice. Bijela kockica je rezervirana za tekst odnosno naziv bilo kojeg grada, mjesta, županije u Hrvatskoj. Atraktivnost suvenira sada je potkrijepljena i njegovom praktičnošću, odnosno daje mu uporabu te ga izdvaja od “mrtvog” suvenira, podsjetnika koji tamo negdje skuplja Zlatna Medalja 5prašinu, stavljajući ga sada u praktičnu uporabu kao svakodnevni podsjetnik na dragu destinaciju – istaknuo je Nikola dodavši kako je namjena inovativnog suvenira želja za univerzalnim vizualnim elementom Hrvatske koji nam je godinama bježao locirajući se tek od općine do općine, odnosno gradova i županija.

- Napokon imati suvenir koji svojom grafičkom inačicom sugerira ljubav i srce iz i prema domovini ukomponiranog u elemente prepoznatljivosti Republike Hrvatske, sada s praktičnom multifunkcionalnom primjenom koja koketira i s poznatim Penkalom kroz stalak za naliv pera, penkala te vizitke i/ili državnu zastavu, pruža svojevrsnu osobnu personalizaciju objekta i bijeg od klasičnih već viđenih, nažalost šabloniziranih uvoznih suvenira – kaže Nikola posebno ističući uz iznenađenje i zadovoljstvo osvojenim nagradama kako će se potruditi kroz svoje radove i uz ovu osvojenu zlatnu nagradu da naša Požega odnosno zlatna dolina opet bude zlatna!

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska