Četvrtak, 26 Listopad 2017 12:06

Predavanje o prevenciji požara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN -

ČAGLIN - Kako se ponašati u slučaju izbijanja požara, što ne smijemo činiti kako ne bismo izazvali požar, koga pozvati u slučaju požara i još puno toga zanimljivog i poučnog saznali su učenici 2. i 3. razreda OŠ Stjepana Radića Čaglin. Nastavljajući dugogodišnju suradnju s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, odnosno Centrom za uzbunjivanje i izvješćivanje, odgovore na ova pitanja mogli su čuti tijekom predavanja koje su održali Antun Širac i Damir Samardžija.

DSC03646OŠ Stjepana Radića Čaglin kontinuirano i uspješno surađuje s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, odnosno Centra za uzbunjivanje i izvješćivanje 112. Osim organiziranih predavanje, učenici redovno sudjeluju u njihovim likovnim i literarnim natječajima koje raspisuju svake godine i često osvajaju i nagrade. Ovakvi susreti i predavanja su korisni, jer su učenicima približili pravilo ponašanja kako ,, Opreza nikad dosta!“ Preventivno djelovati i upoznati učenike s opasnostima od požara i ostalih nepogoda, zajednički je cilj i svrha kako škole, tako i svih ustanova i institucija koja se brinu o sigurnosti stanovnika.

Kako to praktično može izgledati učenicima je objasnio Ivan Kukuć, iz Javne vatrogasne postrojbe Požeško – slavonske županije, i pokazao učenicima dio vatrogasne opreme koja se koristi u gašenju požara. Nakon pažljivog praćenja učenici su sa svojim učiteljicama Gordanom Ereiz i Ivanom Razumović na kraju predavanja dobili edukativne slikovnice, letke i rasporede sati.

Tekst/foto: OŠ Stjepana Radića