Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 10:14

Judaši judo kluba Kutjevo osvojili 16 medalja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MEĐUNARODNI JUDO TURNIR U VINKOVCIMA -

VINKOVCI - Nakon uspješnog prošlog vikenda u Banja Luci, judaši judo kluba Kutjevo zajedno sa svojom sekcijom iz Čaglina, ovaj vikend su nastupili na međunarodnom judo turniru u Vinkovcima. Ovaj put nastupili su u nešto veće broju, sa 22 natjecatelja te kući donose 16 medalja. Osim našeg kluba, na turniru je nastupilo 450 natjecatelja iz 40-tak klubova iz čak 8 država.

Zlatnu medalju su osvojili: Bošnjak Ivona, Grgić Petra, Švajda Ivona te Grgurić Lorena. Srebrnu medalju su osvojili: Grgurić Petra, Pečurlić Gabrijel, Vidmar Marta u svojoj ali i u većoj uzrasnoj skupini. Brončanu medalju su osvojili: Škopec Ela, Šipoš Jakov, Marjanović Petar, Marjanović Marija, Miloš Goran, Barić Nina, Grgić Ivana te Tonček Marko.

- Moramo napomenuti da su na ovom turniru sudjelovali judaši iz Hrvatske, BIH, Srbije, Mađarske, Slovenije, Poljske, Rumunjske te dalekog Irana. Veličina ovog sporta je u tome što se djeca susreću s drugačijim kulturama i običajima, nakon borbi, djeca se druže i sklapaju nova prijateljstva. Na ovom turniru dobili smo poziv za sudjelovanje na međunarodnom turniru u Francuskoj te Bugarskoj. Pozive smo morali odbiti jer financijski nismo u mogućnosti odraditi tako velike pothvate. Nakon super odrađenog turnira, za nagradu, djeca su uživala u obližnjem lunaparku – rekao je trener Hrvoje Prevolšek.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Judo klub Kutjevo