Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 26 Kolovoz 2012 15:07

Teško na početku

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

NK SLAVONIJA NOVAK U 3. HNL -

POŽEGA – Novi član 3. HNL Istok Slavonija iz Požege nije imala sreće prilikom izvlačenja natjecateljskih brojeva i nije bila sretne ruke. Bez obzira što je Slavonija duži niz godina igrala u tom rangu, pa čak i u Drugoj HNL, posljednjih godina taj se kontinuitet izgubio i Slavonija kreće u natjecanje bez bivšeg imidža i respekta kojeg su imali sportski protivnici, bilo da dolaze u Požegu, bilo da ih dočekuju. Može li momčad trenera Kreše Poletija nakon pet godina vratiti taj respekt pokazati će početak prvenstva u kojem Slavonija treba pokazati svoju vrijednost.

Slavonija u prvom kolu gostuje kod aktualnog prvaka Bsk-a u Bijelom Brdu i već će tu imati prigodu pokazati kolike su mogućnosti ove momčadi. Generalna proba je bila uspješna, jer je u Požegi savladana momčad Oriolika 3:2, a jedno poluvrijeme je nakon duže stanke odigrao Ninoslav Parmaković.

Iza utakmice u Bijelom Brdu Slavonija dočekuje u lokalnom županijskom derbiju Slaviju iz Pleternice, pa treće kolo ide na noge Graničaru u Županju. Tri vrlo teška susreta biti će pravi test za požeškog trećeligaša. Istina da su nam u prva tri kola «određeni» vrlo jaki protivnici i bilo bi mi draže da su susreti s njima nešto kasnije. Međutim mi moramo igrati svoju igru i što bude – bude. Koliko je jaka momčad Bsk-a ne treba trošiti riječi. Svjesni smo da nam šanse nisu velike, no nogomet je nepredvidiva igra i ne idemo se predati. Generalkom protiv Oriolika sam zadovoljan i napredak u formi je evidentan. Raduje me uključenje Ninoslava Parmakovića, ali što se tiče prvenstvenih utakmica nećemo žuriti. Očekujem da će biti spreman u drugom kolu protiv Slavije, iako će putovati i u Bijelo Brdo. Njegova prisutnost u svlačionici daje veću sigurnost igračima. Nadam se dobrome, a što će biti vidjeti ćemo po završetku utakmice – istakao je Krešo Poleti trener Slavonije. (J.Neferović)