Nedjelja, 01 Listopad 2017 11:58

Pleterničani slavili u županijskom derbiju

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL ISTOK – 7. KOLO -

SLAVIJA – SLAVONIJA 3:1 (2:1)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 250. Sudac Vuković (Đakovo).

STRIJELCI: 1:0 M. Peharda (3), 2:0 Šubara (14), 2:1 Majstorović (19), 3:1 M. Peharda (53).

ŽUTI KARTONI: Kvaternik, Solić, Abramović, Jakovljević (Slavija), Sokić, Majstorović (Slavonija).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Šubara, Ognjenčić (od 13. Gomerčić), V. Ančurovski (od 85. Dorić), Martinović, M. Peharda, I. Peharda, Solić, Abramović, Jakovljević (od 66. Mikić). Trener Dalibor Bognar.

SLAVONIJA: Rezo, Majstorović, Karačić (od 46. Marčetić), Boban Včelik, Sokić, Grbeš (od 55. Markanjević), Podobnik, Božić, Jakešević, Smojvir (od 74. Banić) Trener Krešimir Brkić.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Peharda (Slavija).

Fantastično otvaranje derbija u Pleternici imala je Slavija, a gledatelji su nakon dugo vremena uživali u obostrano otvorenoj i napadačkoj igri obiju momčadi. Treneri Bognar i Brkić su bez puno kalkuliranja ušli u ovu utakmicu tražeći pobjedu. Već u prvoj minuti Matej Peharda se poskliznuo u trenutku kada je trebao postići pogodak nakon odličnog ubačaja Abramovića. U idućem napadu Jakešević se našao u obećavajućoj situaciji, ali tuče u blok, a iz kontre Slavija dolazi u vodstvo nakon što je Jakovljević majstorski proigrao Mateja Pehardu kojega od centra nitko nije mogao sustići, a ovaj mirno šalje loptu ispod Reze. Uzbuđenja se nastavljaju i dalje da bi u 14.minuti ponovo u ulozi asistenta bio Jakovljević, a njegovu odličnu povratnu loptu u donji desni Rezin kut oštrim udarcem posprema Šubara. Pet minuta kasnije nakon direktnog udarca iz kuta pogodak postiže Majstorović, a Slavonija kreće po izjednačenje. Najbliži tome su bili u 25 minuti kada je Včelik uputio opasan ubačaj kojega Gomerčić šalje u korner, a nakon kornera Smojvir tuče glavom no Blašković maestralno reagira. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao iako je bilo prigoda. Drugi dio Pleterničani ponovo otvaraju pogotkom i ponovo je autor pogotka isti. Nakon udarca iz kuta kojega je izveo Vinko Ančurovski Matej Peharda postiže svoj drugi pogodak, ovoga puta glavom. Slavonija je pokušavala doći do smanjenja no domaća momčad je odličnom igrom neutralizirala većinu pokušaja tako da je rezultat ostao nepromijenjen do kraja susreta u kojemu su gledatelji doista imali što vidjeti.

Tekst: P. Čuljak Foto: T. Protić