Srijeda, 27 Rujan 2017 19:43

Šest golova za podjelu bodova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 6. KOLO -

SLAVONIJA – BEDEM 3:3 (2:2)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Vrijeme poluoblačno. Gledatelja 100. Sudac Krešimir Vidačić (Osijek), pomoćnici Rikert (Osijek) i Lovrić (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 Bajić (5), 0:2 Bajić (18), 1:2 Smojvir (33), 2:2 Boban (39), 2:3 Raić Sudar (62.-11m), 3:3 Boban (83.-11m).

ŽUTI KARTONI: D. Smojvir (Slavonija), Borko (Bedem).

SLAVONIJA: Rezo, D. Smojvir, Plešić (od 59. Banić), Karačić (od 81. Lazić), Boban, Včelik, Marčetić, Podobnik, Božić, Smojvir (od 70. Markanjević), Jakešević. Trener Krešimir Brkić.

BEDEM: Marijanović, Babić, Smolčić, Validžić, Borko, Mrdeša, Raić Sudar (od 90. Lajtman), Tustonjić, Leko (od 74. Stojanović), Bajić, Sambol (od 87. Ujvari). Trener Bruno Buhač.

Nakon pola sata igre na stadionu pokraj Orljave izgledalo je kako gosti odnose sva tri boda kući, a da će domaći biti teško poraženi. Krenulo je solidno za Slavoniju, u 2. minuti priliku je imao Podobnik iz slobodnog udarca sa 20-tak metera, ali brani vratar Bedema. Nakon toga su igrači Bedema preuzeli inicijativu te odmah i uspjeli zabiti za vodstvo. U 5. minuti lopta je kružila u kaznenom prostoru Slavonije s jedne na drugu stranu da bi nakon jednog šuta prema vratima nogu podmetnuo Bajić i pospremio loptu iza leđa Reze - 0:1. U 9. minuti zaprijetio je Raić Sudar dobrim udarcem sa 35m, a zatim nekoliko minuta kasnije odličan udarac Smolčića brani Rezo. U 18. minuti novo vodstvo gostiju, strijelac je ponovno bio Bajić. Nakon poluvisokog centaršuta lopta je sve preletjela, a sam na 5m ostao je nečuvan Bajić koji glavom pogađa praznu mrežu za 0:2. Domaći su se pokušali sabrati no nije im polazilo za rukom, tek jedan dobar pokušaj Karačića s 20m odsjeo je na gredi. U 32. minuti pitanje pobjednika mogao je riješiti Raić Sudar, izašao je sam pred vratara Rezu, lopta mu je malo odskakala te je išao na lob koji nije dobro izveo i prilika odlazi u zaborav. Samo minutu kasnije utakmica se pretvara u pravu i neizvjesnu bitku na terenu, odlični danas Včelik probio je po boku i vratio povratnu loptu na 5m gdje je sam bio Smojvir koji je samo postavio nogu za 1:2. Domaći su nakon pogotka izgledali puno bolje na terenu i do poluvremena su hvatali zaostatak što im je i uspjelo u 39. minuti. Ponovno je Včelik napravio probleme na boku i odličnim centaršutom pronašao samog na drugoj stativi Bobana koji glavom poravnava rezultat – 2:2. U nastavku utakmice početnih 15-tak minuta borba se odvijala većinom na sredini terena gdje niti jedna ekipa nije stvorila izglednu šansu za gol. U 62. minutu penal za goste, jedna ispucana lopta došla je do brzonogog Bajića koji u punom trku između trojice ulazi u kazneni prostor, a sa leđa ga ruši mladi Danijel Smojvir. Za novo vodstvo bijelih siguran s bijele točke bio je kapetan Raić Sudar. Posljednjih dvadeset minuta domaći su pritisnuli za novo izjednačenje, te su uspjeli i nanizati dosta promašaja. Prvu priliku imao je Boban čiji udarac brani Marijanović, a na odbijenu loptu i prazan gol iz drugog pokušaja promašuje mladi Banić. Samo tri minute kasnije ponovno je Boban u mat poziciji, no i ovoga puta uspješniji je bio gostujući vratar. U 83. minuti treća je bila sreća za Bobana, u kaznenom prostoru okrenuo je obrambenom igrača koji ga zatim ruši, a Boban je siguran realizator s bijele točke za konačnih 3:3. Mogli su gosti u Ivankovo odnijeti sva tri boda da je Raić Sudar bio malo precizniji u 87. minuti nakon što je sve sam pripremio Bajić i vratio povratnu loptu Raiću koji sa 6-7 metara promašuje prazan gol.

Slavonija iduće kolo gostuje u Pleternici na županijskom derbiju protiv Slavije, utakmica se igra 30. rujna u 16,00 sati.

Tekst/foto: A. Protić