Četvrtak, 21 Rujan 2017 09:20

HVIDR-a Požega osvojila prvo mjesto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

23. ŠPORTSKO NATJECANJE INVALIDA DOMOVINSKOG RATA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

PAKRAC - U organizaciji HVIDR-e Pakrac održano je 23. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije ŠINDOR. Ekipe i uzvanici su se okupili u dvorištu kompleksa Janković, a zatim je održano svečano otvaranje kojem su nazočili Vedran Neferović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije, gradonačelnici Lipika i Pakraca, Vinko Kasana i Anamarija Blažević, Stipan Grgić, predsjednik Hvidre Požeško-slavonske županije, Silvija Svjetličić, predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Pakrac-Lipik te brojni predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

- Želim da se dobro osjećate i provedete, borbenog duha vam nikako ne manjka. Primjer je pakračka HVIDRA u kojoj imamo i reprezentativce streličare koji su upravo od tu krenuli i dostigli zavidan uspjeh. Ponosni smo što je upravo to poteklo iz HVIDRA-e i nepokolebljivog duha hrvatskih branitelja koji se očuvao od devedesetih godina, a znam da postoji i danas - poručila je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, poželjevši im pritom aktualnolight elementi4452slika1dobrodošlicu, kao i puno uspjeha na državnom prvenstvu koje slijedi.

- Susreti na kojima se okupljate, kakvog god bili karaktera, trebaju nam osvježiti sjećanja i evocirati uspomene te nas podsjetiti da ste vi oni koji su ovom kraju donijeli pobjedu i slobodu - rekao je Vedran Neferović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije, svečano otvorivši športsko natjecanje.

Uoči sportskog dijela događaja, delegacija sudionika i uzvanika iz Pakraca, Lipika te Požege, posjetila je spomen obilježje poginulim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu te odala počast uz paljenje lampiona i polaganje vijenca.

Na natjecanju je sudjelovalo 120 natjecatelja iz tri podružnice HVIDR-e (Pakrac, Lipik i Požega), a natjecali su se u streljaštvu, visećoj kuglani, boćanju i nogometu.

Prvo mjesto osvojila je ekipa HVIDR-a Požega, drugi su bili HVIDR-a Pakrac i treće mjesto zauzeli su HVIDR-a Lipik.