Petak, 15 Rujan 2017 13:09

Gradonačelnik Puljašić ispratio požeške ribolovce u lov na zlatnu medalju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RIBOLOVCI DALIBOR BANAJ I HRVOJE JAKOPČEVIĆ NA SVJETSKIM PRVENSTVIMA OSVOJILI SVE VRSTE MEDALJA  -

POŽEGA – Požeški zlatni ribolovci, Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčević, vrhunski sportaši koji su već nekoliko godina članovi šaranske reprezentacije RH, te do sada na Svjetskim prvenstvima uvijek bili na postoljima i osvajali sve vrste medalja, odlaze ponovno na Svjetsko prvenstvo u lovu na šarana u Mađarsku. Tom prilikom primio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, poželio najbolji ulov, osvajanje zlatne medalje, a grad Požega im je za odlazak na prvenstvo dao i potporu.

Oni odlaze na  osmodnevni boravak koji predviđa i pripremu mjesta za ribolov, trening na mjestu ribolova na jezeru Deseda kraj mađarskog grada Kaposvara. - Samo natjecanje kreće od srijede 20. rujna i traje 72 sata, do subote 23. rujna. Nadamo se dobrim rezultatima jer smo sve pripreme obavili, cijela ekipa od 20 članova s logistikom putuje već u nedjelju. Dalibor i Hrvoje imaju status vrhunskih sportaša prve kategorije priznat od Olimpijskog odbora. Vjerujem kako će svoju izvrsnost potvrditi i u Mađarskoj i osvojiti željeno zlato - istakao je Mile Beslić, zadužen za marketing reprezentacije.

 - U Mađarskoj će biti velika konkurencija, nastupit će 26 zemalja. Svaka zemlja ima po tri ekipe, tako da je i veliki broj natjecatelja. Nadamo se najvišem postolju. Prije tjedan dana imali jedno natjecanje na kojemu smo ostvarili jako dobar rezultat. To nam je bio svojevrstan trening i potvrda da imamo reference za zlato - kaže Dalibor Banaj, iza kojega su već natjecanja u Portugalu, Italiji Španjolskoj, Engleskoj. Iako je vrlo skupa oprema za ovu vrstu natjecanja, u početku su sve sami nabavljali, a sada već imaju i sponzora i reprezentaciju iza sebe, pa je lakše financijski.

 - Ukupno je to 78 ekipa, koje se natječu u tri sektora. Mi se borimo za pojedinačno i ekipno zlato, a nadamo se osvajanju oba trofeja. Zadnje četiri godine smo stalno na postolju i uvjereni smo kako će dobar rezultat biti i sada - kaže Hrvoje Jakopčević.

 - Ja sam danas iznimno sretan i zahvalan što je kod nas ovaj vrhunski tim sportaša. Ovaj tim imamo u našem gradu, te moramo raditi na promociji tih sportaša. Potičemo masovni ali i ovaj pojedinačni sport koji pokazuje da imamo kao narod i kao pojedinci iznimne sposobnosti. Ovi mladi ljudi sigurno su puno uložili u sebe, u treninge, u opremu. Prije svega oni vjeruju u sebe, znaju da to mogu i hoće. Idemo zato po još jedno postolje i zlatnu medalju - istakao je gradonačelnik Darko Puljašić koji želi da naši sugrađani više saznaju o tome kakve sve vrhunske sportaše imamo u svom gradu, te da postanemo svjesni da puno toga možemo sami bez previše pomoći sa strane.